Berat Kandili coşkusu heryeri sardı

Anadolu’da inşa edilen ilk cami olma özelliğini taşıyan Habib-i Neccar Camisi’nde, Berat Kandili dolayısıyla düzenlenen program yoğun ilgi gördü.

Camiye gelen vatandaşlar, İl Müftüsü Hamdi Kavillioğlu’nun vaazının ardından namaz kıldı, mevlit ve ilahileri dinledi. Caminin dolması üzerine çok sayıda vatandaş, avluya serilen halılar üzerinde namaz kıldı.

Programa katılan vatandaşlar, ellerini semaya açarak, ülkenin huzuru, akan mazlum kanının durması, birlik, beraberlik ve barış için dua etti. Cami çıkışında vatandaşlara lokum dağıtıldı.

Dualar kardeşlik için

İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı da Berat Kandili dolayısıyla Kaptanpaşa Camii’ndki programa katıldı. Ülkenin birlik ve beraberliği için, kardeşliğin daha da pekişmesi için, memleketimiz için dualar edilen gecede Başkan Tosyalı,  “Berat Kandili, Allah’ın bütün kullarına rahmet, lütuf ve mağfiret kapılarını aralayarak kullarını bağışladığı, günahlarını affettiği, dualarına karşılık verdiği mübarek gecelerden biridir. Tüm İslam Alemi’nin Berat Kandili’ni kutlar, hayırlara vesile olmasını dilerim” dedi.

Bir cevap yazın