Sahil Güvenlik, balıkçıları uyardı

İskenderun Sahil Güvenlik Komutanlığı, İskenderunlu balıkçılara son yasak ve gelişmelerle ilgili bilgiler verdi. İskenderun Su Ürünleri Kooperatif binasında düzenlenen toplantıya İskenderun Liman Başkanı Hüseyin Demir, İskenderun Sahil Güvenlik Su Ürünleri Mühendisi ve personeli, İskenderun İlçe Tarım Müdürlüğünden Musa Bebek, İskenderun Su Ürünleri Kooperatif Başkanı Yücel Dalgıç, İskenderun Su Ürünleri Kooperatif 2. Başkanı Celal Bilen ve balıkçılar katıldı.

 İskenderun Sahil Güvenlik Komutanlığı yetkilileri, ticari amaçlı su ürünleri avcılığının düzenlenmesi hakkındaki tebliğ kapsamında av yasağının 15 nisan itibariyle başladığını anımsatarak, “ 1-Nisan-15 Kasım tarihleri arasındaki dönemde sahilden uzaklığı 200m. Geçmeyen, şamandıralarla çevrilmiş yüzme alanı içinde su ürünleri avcılığı yasaktır. Alamana ağları ile 15 Nisan – 15 Mayıs tarihleri arasında su ürünleri avcılığı yasaktır. Gırgır ağlarının kullanımının yasak olomona ağların kullanımının serbest olduğu dönemde, 22 metreden (12 Kulaç) daha fazla derinliğe sahip olomona (voli) ağlarının su ürünleri avcılığında kullanılması yasaktır. Bütün karasularımızda orfoz avcılığı ile 1 Haziran- 31 Ağustos tarihleri arasında her türlü istihsal vasıtasıyla logos avcılığı yasaktır. ( Logos amatör olarak 1 adet 50 cm boyunda avlanır.) 15 Nisan – 31 Ekim tarihleri arasında ahtapot avcılığı yasaktır” denildi.

Ufak botlarla, balıkçılık yapmaya uygun olmayan teknelerle avcılık yapılmasının yasak olduğunu ve amatör balıkçılık yapan nizami teknelerde can yeleği yangın tüpü ve ilk yardım malzemelerinin bulunması gerektiğini üstüne basa basa vurgulayan yetkililer, daha sonra balıkçıların sorularını yanıtladı.

Bir cevap yazın