Evimizde Güven, Şehrimizde Güven

Doğal Afet Sigortaları Kurumu (DASK), Türkiye’de deprem bilincini güçlendirmek ve Zorunlu Deprem Sigortası yaygınlığını artırmak amacıyla 2019 yılında “Şehirler Yarışıyor, Sigortalılar Kazanıyor” yarışmasını aralarında Hatay’ın da yeraldığı 27 ilde başlattı.

Hatay Valiliği’nden konuyla ilgili yapılan duyuruda, projenin ilk ayağı olan ilkokul öğrencilerine deprem bilincinin yükseltilmesine yönelik eğitimlerin İskenderun’da başlatıldığı belirtilirken, il genelinde tüm İlkokul 4. Sınıf öğrencilerine 31 Mayıs 2019 tarihine kadar ulaşılması hedeflendiği belirtildi.

Valilikten, konuyla ilgili yapılan açıklama şöyle: “Doğal Afet Sigortaları Kurumu (DASK) “Deprem geçecek, hayat devam edecek” yaklaşımından yola çıkarak, deprem sonrasında vatandaşların yaşamının kaldığı yerden yeniden güvenle devam edebilmesini amaçlar. Zorunlu Deprem Sigortası ile deprem ve depremden kaynaklanan yangın, infilak, yer kayması ve tsunami risklerine karşı, sigortalı konut sahiplerine maddi güvence sağlar.

DASK Şehirler Yarışıyor, Sigortalılar Kazanıyor 2019 Projesi 15 Mart – 15 Aralık 2019 tarihleri arasında “Evimizde Güven, Şehrimize Güven” başlığıyla İlimizin de içinde bulunduğu 27 İlde başlamıştır. Projede iki saat süreli bilgilendirme eğitimleri, açık alanlarda afiş asılması ve halkın yoğun olduğu yerlerde bilgilendirici broşür dağıtımı ile ilkokul 4. sınıf öğrencileri, meslek edindirme ve halk eğitim kurslarından faydalanan kadın ve erkeklerden oluşan hedef kitleye ulaşılması planlanmaktadır.

İlimizde projenin ilk ayağı olan İlkokul öğrencilerine deprem bilincinin yükseltilmesine yönelik kapsamlı kitlelere, “DASK ve Afet Bilinci Eğitimleri” İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü koordinesinde, İskenderun İlçesinde başladı. İlimizdeki tüm İlkokul 4. Sınıf öğrencilerine 31 Mayıs 2019 tarihine kadar ulaşılması hedeflenmektedir.”

Bir cevap yazın