Dörtyol’a modern hastane için düğmeye basıldı

250 yataklı yeni Dörtyol Devlet Hastanesi’nin temel atma töreni yoğun bir katılımla gerçekleştirildi. Son teknolojiyle tasarlanan hastane sıfır kâğıt kullanımını hedefleyen dijital bir hastane olmasının yanında, ilk çocuk yoğun bakım ünitesinin de devreye girecek olmasıyla bölgede bir çok ilki bünyesinde barındırırken, Mart 2021 yılında geçici iş kabulünün yapılması ve faaliyete geçmesi planlanıyor.  Yoğun bakım servisi güçlenerek en ciddi vakaların tedavisini mümkün kılacak hastanede ayrıca, azami güvenlik için binanın temeline sismik izolatörler monte edilecek ve enerji tasarrufu da ön planda olacak.

Eksiksiz donanım olacak

Temel atma törenine Hatay Vali Yardımcısı Erol Özkan, AK Parti Hatay Milletvekilleri Hacı Bayram Türkoğlu ve Hüseyin Şanverdi, Sağlık Yatırımları Genel Müdürü Hüseyin İnceöz , AB Delegasyonu Büyükelçi Christian Berger, Fransa Büyükelçisi Charles Fries, Dörtyol Belediye Başkanı Fadıl Keskin, İl Sağlık Müdürü Dr.Ümit Mutlu Tiryaki ve ÇOK sayıda davetli ve vatandaşlar katıldı.

Törenin açılış konuşmasını yapan Hatay İl Sağlık Müdürü Dr. Ümit Mutlu Tiryaki, “48.000 m² kapalı alanlı yapımına başlanan Yeni Dörtyol Devlet Hastanesi binası hem ilçe ve hinterlandında yaşayan vatandaşlarımıza, hem de geçici koruma altındaki Suriyeli vatandaşlara hizmet edecektir. Yapımına başlanan hastanemizin 53’ü yoğun bakım, 197’si diğer klinik yatakları olmak üzere toplam 250 yatak kapasitesi A-II rolünde hizmet vermesi planlanmaktadır. Tıbbi donanım, demirbaş ve mefruşat dâhil olan bu projede, Bakanlığımız hizmet politikalarına uygun 105 adet poliklinik odası, 8 adet ameliyathane, 18 yataklı Palyatif Bakım Merkezi, 4 adet yanık yatağı, diyabet polikliniği, böbrek taşı kırma ünitesi, plastik cerrahi, daha modern bir fizik tedavi merkezi, otomatik kapalı devre reçete yönetimi sistemi vb. birçok özellikli hizmet sunumuna yönelik alt yapı planlanmıştır” diyerek, hastanenin temelinin atılmasından dolayı emeği geçen herkese şükranlarını sundu.

Yapılan konuşmaların ardından, Hatay Vali Yardımcısı Erol Özkan ve protokol üyeleri temel atma butonuna bastı.

Bir cevap yazın