Barınma merkezine iki önemli ziyaret

Altınözü Kaymakamı Bülent Uygur, Hakim ve Savcılar Kurulu Müfettişi Yusuf Kuzu ve beraberindeki heyetin ardından, Avrupa İltica Destek Ofisi heyeti (EASO) ve Göç İdaresi Genel Müdürlüğü heyetini ağırladı. 

Konuklarıyla birlikte Boynuyoğun Geçici Barınma Merkezi’ni ziyaret ederek,  Suriyeli misafirlere verilen hizmetler hakkında bilgilendirmede bulunan Kaymakam Uygur, Acil Eylem Plan Çalıştayı kapsamında Altınözü’ne gelen Avrupa İltica Destek Ofisi heyeti (EASO) ve Göç İdaresi Genel Müdürlüğü ile de istişare toplantısı gerçekleştirdi.

Ziyaretler kapsamında ilk olarak, barınma merkezi içerisinde Suriyeli misafirlere hizmet veren işyerleri, ardından kütüphane ve yetim merkezini ziyaret eden iki ayrı heyet, barınma merkezindeki yaşam koşullarını yerinde inceleyerek, merkezdeki kursları ziyaret edip, Suriyeli kursiyerlerle sohbet etti.

Kaymakam Uygur, ziyaretlerden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Boynuyoğun Geçici Barınma Merkezinin dünyaya örnek bir modern yerleşim yeri olduğunu vurgulayarak, konuklarına barınma merkezindeki mozaik kursunda kursiyerlerin yaptığı mozaiklerden hediye etti.

Bir cevap yazın