Zeytin Dalı, Paskalya’yı müjdeledi

İskenderun’daki Ermeni Cemaati, 21 Nisan’da kutlanacak olan Surp Zadik ‘Paskalya Bayramı’ öncesi, Hisus’un yani İsa Mesih’in ‘Zeytin ve Hurma Dalları’ ile Yeruşalim’e girişini temsil eden Zeytin Dalı Bayramı (Zağgazart)’ı büyük bir coşkuyla kutladı.

Zeytin ve hurma dalları ile süslenen İskenderun Karasun Manuk Ermeni Kilisesi’nde, Hatay Ermeni Kiliseleri Din Görevlisi Avedis Tabaşyan’ın öncülüğünde yapılan Badarak Ayini’nde dualar ve ilahiler barış için okundu.

Ayinde ‘Zeytin Dalı Bayramı’ hakkında kısa bir vaaz veren Tabaşyan, “Bugün hep birlikte ‘Zeytin Dalı’ bayramını büyük bir coşku içerisinde kutluyoruz. Zağgazart bize bir hafta sonra kutlayacağımız Hisus Krisdos’un Diriliş Bayramı olan ‘Paskalya Bayramı’nı müjdelemektedir. Sevgi, barış ve umut içerisinde kutladığımız Zeytin Dalı ve daha sonra kutlayacağımız Paskalya Bayramımız şimdiden hepimizin yüreklerine sevgi, evlerimize müjde ve dünyamıza barışı getirsin” dedi.

Verilen vaazın ardından ilahiler ve dualar eşliğinde mum yakıp dilekler dileyen Ermeni Cemaati, ayin sonunda kutsanan zeytin dallarını evlerine bereket getirmesi dileğiyle Peder Avedis Tabaşyan’ın elinden aldı.

Bir cevap yazın