Türk-Alman dostluğu bu ziyaretle daha da pekişti

İskenderun Güney Eğitim Vakfı(İGEV) Başkanı Şefik Uyar, Almanya’nın Osnabrück kentindeki kardeş dernekleri “Wir İn Atter e.V.“ Derneği yöneticileri ile birlikte İskenderun Kaymakamı İskender Yönden’i ziyaret etti.

Uluslararası sosyal ve kültürel etkinleri kapsamında İGEV’in davetlisi olarak İskenderun’a gelen “Wir İn Atter e.V.“ Derneği Başkanı Jürgen Lamping ve beraberindeki heyet, İskenderun’un harikulade güzelliği ve insanlarının samimiyetinden bahsederek, bu vesileyle Türk-Alman dostluğunun pekişmesinden duydukları memnuniyeti dile getirdi.

Konuklarını hoşsohbet ortamında ağırlayan Kaymakam Yönden, konuklarına kaymakamlık binasını gezdirerek tarihi geçmişi hakkında bilgilendirme yapmasının yanı sıra, kaymakamlık bahçesinde bulunan ve tek kökten beslenerek farklı türden iki ayrı ağacı bünyesinde barındıran doğa harikasını gösterdi.

Söz konusu ağacın; birçok medeniyete ev sahipliği yaparak, farklı inanç ve kültürden insanların birlik, beraberlik ve hoşgörü içerisinde yaşadığı İskenderun’ daki kültür kaynaşmasına güzel bir örnek teşkil ettiğini ifade eden Kaymakam Yönden, bu özelliğinden dolayı barış ve kardeşliği simgelediğini de sözlerine ekledi.

Bir cevap yazın