Türkiye’nin kalbi İstanbul’da atıyor!

31 Mart yerel seçimlerinde sonucu henüz netleşmeyen İstanbul’da oy sayım süreci devam ederken CHP’nin 81 il başkanı, ilçe seçim kurullarında başlatılan ‘demokrasi nöbeti’ne destek vermek için İstanbul’a geldi. Aralarında CHP Hatay İl Başkanı Halil İbrahim Özgün’ün de bulunduğu il başkanları, İstanbul Seçim Koordinasyon Merkezi’nde Örgütten Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı, İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu ile birlikte basın açıklaması yaptı.

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu,  31 Mart akşamından itibaren İstanbul’da “demokrasi” ve “seçilmiş belediye başkanı Ekrem İmamoğlu’nun seçilmişliğini defalarca tescil ettirme” mücadelesi verdiklerini ifade ederek, “81 il başkanımız, burada verdiğimiz demokrasi mücadelesine, demokrasi nöbetine katkıda bulunmak amacıyla ‘Biz de orada olmalıyız’ dedi ve seçim sürecini tamamlayan il başkanlarımız bugün aramızda. İstanbul’da, İstanbul halkının mücadelesine verdikleri katkıdan ve Türkiye demokrasisine sunacakları katkıdan dolayı bugün buraya gelerek bizlerin gücüne güç katan il başkanlarına teşekkür ediyorum” dedi.

CHP Ankara İl Başkanı Rıfkı Güvener de, Ekrem İmamoğlu’nun seçimi kazandığını ve İstanbul’un başkanı olduğunu belirtirken, “Türkiye’nin dört bir yanından gelen il başkanları olarak buradan, daha fazla demokrasinin tahribatına yol açmadan ‘Kimsenin hakkını yemedik, kimseye de hakkımızı yedirmeyiz’ diyen Sayın Ekrem İmamoğlu’nun mazbatasının bugün verilmesini istiyoruz” şeklinde konuştu.

CHP Hatay İl Başkanı Halil İbrahim Özgün de, “İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanımız Ekrem İmamoğlu’dur. Yapılan tüm sayımlarda sonuç değişmiyor. YSK’nın bir an önce en doğru kararı vermesini bekliyoruz. Hak ettiğimiz mazbatanın derhal verilmesini istiyoruz” dedi.

CHP İl Başkanlarına teşekkür ederek konuşmasına başlayan Ekrem İmamoğlu da, “Günün sonunda YSK’nın süreçle ilgili en doğru kararı vereceğine inanıyoruz. Bir an önce sürecin toparlanması ve netlik kazanması adına sağlıklı adımlar atılması gerekiyor. Başka araçlara girenleri de görüyoruz. Kaybederek gitmenin demokrasinin doğallığı içinde olduğunu kabul etmenin en doğrusu olduğunu söylüyorum. Sayma çeşitleri değişiyor. Ne olursa olsun bu süreç bitsin artık.  Bu süreç, İstanbul’u gerçekten yordu ve artık zarar veriyor. İstanbul’a destek olmak için 80 ilden gelen Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanımızla beraber söz veriyoruz; Biz sabırsızlıkla bu şehrin sorunlarıyla uğraşmak istiyoruz. 81 ilin başkanı huzurunda söylüyorum. Partililerimizin de böyle bir anlayışı alkışladığı dönem başlayacaktır. Bu şehirde insanlar daha çok mutlu olacak. 16 milyon insana hizmet edeceğiz. Ak Partili hemşehrilerime sesleniyorum, o dostlarıma sarılmak istiyorum. Onları tüm değerleri ile kucaklayacağımı buradan belirtmek istiyorum. Bir an önce normalleşen hizmet ettiğimiz sokaklarından bu şehrin ilçelerine değer vererek insana saygı prensibiyle yeni dönemi başlatmak istiyoruz” dedi.

Bir cevap yazın