Lütfü Savaş, kaldığı yerden devam

Hatay Büyükşehir Belediye(HBB) Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, 31 Mart yerel seçiminin değerlendirmesini yaparken, Hatay Halkına desteklerinden dolayı teşekkür etti. Antakya Belediye Başkanlığı ile birlikte üçüncü kez belediye başkanlığı görevine layık görülmenin onurunu yaşayan Başkan Savaş,  rakibiyle kendisi arasındaki farkı beklediğini belirterek, bu farkın temelinde halkla kurduğu sevginin yattığını dile getirdi.

Yeni dönemde Hatay’a kazandıracağı hizmetlere de değinen Başkan Savaş, liyakat ve hizmet üretme konularında yetersiz kalan çalışanlarla yollarını ayırabileceklerinin de altını çizdi.

‘Herkesi kucakladık’

Her kesimden oy alabilmesinin sırrını paylaşan HBB Başkanı Savaş, “Ben şehrimi seviyorum. Demek ki hemşehrilerim de bizi seviyor ki bu göreve bir kez daha layık gördü. Sevgimiz karşılıklı olunca daha güzel oluyor. Bu desteğin karşılığı daha fazla hizmet olacak, daha fazla yatırım olacak. Biz ideolojimizi değil ideallerimizi ön plana çıkarttık. Gazi Mustafa Kemal gibi kollarımızı açtık ve herkesi kucakladık. Hatay halkı kavga değil hizmet istedi, karşılıklı sevgi ve saygı istedi. Bizim de isteklerimiz bu olduğu için bu sonuç ortaya çıktı.  Bu süreçte gerek partimizin üyelerine, gerek İYİ Parti temsilcilerine çok teşekkür ederim. Partilerin her kademesinde görev yapan sayısız isimsiz kahraman var. Bununla beraber seçim günü sandıklarda görev yapan tüm görevli ve müşahitlere, seçim kurullarının temsilcilerine çok teşekkür ederim. Yine aynı zamanda bize oy veren vermeyen tüm hemşehrilerime teşekkür ederim” diyerek kendine duyulan güveni boşa çıkarmayacağını belirtti.

‘Hizmeti engelleyenler, bu yıl mecliste yok’

Yeni dönemde yapay zekayla belediyecilik sistemi çalışmalarını hızlandıracaklarını belirten Başkan Savaş, “Vatandaşlarımız bize daha kolay ulaşabilsin diye bu sistemi hayata geçireceğiz. Meclis aritmetiğini bilmiyorum ama geçen dönem hizmeti engellemeye çalışan belediye başkanları ve meclis üyeleri bu dönemde aday gösterilmedi. Hatay halkı hizmet bekliyor. Umarım geçen dönem yaşanan sıkıntılar yaşanmaz. Şayet olursa yine aynı kararlı duruşumuzu sergileriz” dedi.


‘EXPO, Hatay’a değer katacak’
EXPO’nun şehre katacağı değerin çok büyük olduğunu söyleyen ve bu konudaki çalışmalarının hızlanacağını belirten Başkan Savaş, “EXPO içinde arkeoparktan tıbbi bitkiler alanına, kongre ve kültür merkezinden çocuk eğlence alanlarına kadar çok kapsamlı alanlar olacak. Bununla beraber Antakya-Defne bölgesinde bulunan bu alanımızda seralarda yetişen ürünlerle kendi yemeklerimizi yapacağız. İskenderun bölgesindeki alanımızda hac ve ipek yollarının üzerinde bulunan ülkeler kendi yemeklerini yapacak. Fidancılık konusunda vatandaşlarımıza eğitim verip onları çiçek yetiştiriciliği konusunda bilinçlendireceğiz. Kooperatif kurarak bu pazara girmeyi ve bu konudaki pazar payımızı arttırmayı hedefliyoruz” diyerek, bu konudaki çalışmaların detayını paylaştı.
Amanos dağlarının eteklerinde yer alan toprak yapısını inceleyerek bu iş için uygunluğunu kontrol ettiklerini de belirten Başkan Savaş, “Dağ bandındaki köylerimizin gerek fiziki yapısı gerek özel konumu yetiştiricilik için çok uygun. Bu uygunluğu kullanarak üretim yapacağız” diyerek EXPO’nun Hatay’a ekonomik olarak katkı sağlayacağını dile getirdi.

Savaş, HADO’da ısrarlı

HADO’dan vazgeçmediklerini söyleyen Başkan Savaş, iktidar partisi temsilcilerinin bu konudaki yanlış tutumlarından bir an önce dönmeleri gerektiğini belirtti. Önümüzdeki günlerde Hassa’ya arıtma tesisi, Samandağ’a da içme suyu şebekesi temellerinin atılacağını açıklayan Başkan Savaş, hizmetlere kaldığı yerden devam edeceğini bir kez daha yineledi.

Bir cevap yazın