Arsuz, bu kez türkülerle coştu!

Arsuz’un ilk müzik derneği olarak iki yıl önce kurulan ve başkanlığını Av. Hakan Mazman’ın yaptığı Arsuz Kültür-Sanat İletişim ve Müzik Derneği(AKSİMDER) Türk Halk Müziği(THM) Topluluğu’nun konseri izleyenleri coşturdu. Kuruluşundan bu yana amatör bir ruhla çalışmalarını sürdüren AKSİMDER’in THM Korosu ilk konserini Yükseliş Koleji Salonu’nda verdi.

Türk Halk Müziği’nin başarılı isimlerinden Nermin Yolcu’nun şef olarak yönettiği AKSİMDER THM Korosu, birbirinden güzel türkülerle izleyenleri mest etti.

Arsuz Belediye Başkanı Asaf Güven ve eşi Behice Güven’in de büyük bir keyifle izlediği konser boyunca izleyenler de koroya eşlik etti.

Buram buram Anadolu kokan türküleri seslendiren gerek solistler, gerekse koro elemanları izleyicilerden büyük alkış toplarken, salon türkülerle inledi.

AKSİMDER’in ilk konserinin kendilerini çok mutlu ettiğini ve amacına ulaştığını söyleyen Başkan Hakan Mazman, “Emeğin sonucunu görmek en büyük mutluluk. İki yıl önce birkaç müzik sevdalısıyla birlikte ‘Neden Arsuz’da korolar olmasın’ diyerek yola çıkmıştık. Simdi de meyve yeme zamanı… Bu konser birçok çaba ve zorlukla hazırlandı. Biz, türküleri gökyüzünü boyar gibi, yürekleri sevgi ile boyamak için kullanacağız. Bu güzel coğrafyada nefret dilini yok edeceğiz; sevgi ve saygı dilini çoğaltacağız. Her yerde; ‘Nerde bir türkü söyleyen varsa korkmayın yanına oturun, çünkü kötü insanların türküleri yoktur!’ diyoruz. Nice konserlere…” sözleriyle büyük moral kazandıklarını ifade etti.

Bir cevap yazın