Bu treni, iki bakan Hatay’a uğurladı

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan ile birlikte Sosyal Kooperatif Eğitim ve Tanıtım Treni’ni İlkbahar Seferleri için Sirkeci Tren Garı’ndan uğurladı.

Sonbahar seferini tamamlayan Sosyal Kooperatif Treni’nin ilkbahar sefer güzergahının Ankara, Kayseri, Sivas, Malatya, Gaziantep, Hatay ve Adana olduğunu ifade eden Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, kooperatif modelinin, bireylerin ve toplumun ekonomik ve sosyal kalkınması açısından büyük önem taşıdığını kaydetti.

“Bugün İstanbul’dan uğurlayacağımız ikinci Sosyal Kooperatif Trenimiz ile Sosyal Kooperatif Bilgilendirme Toplantıları, gönüllülerin, akademisyenlerin ve kamuoyunun dikkatinin çekilmesi, sosyal kooperatiflere ilişkin farkındalık oluşturulmasını hedefliyoruz. Trenimizin uğrayacağı şehirlerde üniversiteler çalıştaylar düzenleyecek. Bununla beraber Gaziantep ve Hatay illerinde, ülkelerindeki savaş şartlarından kaçıp Türkiye’ye sığınan Suriyeli mültecilerle de ilişki kuracağız. Sosyal kooperatifler aracılığı ile mültecilerin hayat koşullarının iyileştirilmesi, mültecilere eğitim ve sağlık gibi yarı kamusal hizmetlerin sunumu, mültecilerin toplumsal hayata entegrasyonlarına yönelik faaliyetlerin yürütülmesini planlıyoruz. Bu kapsamda, bakanlığımız öncülüğünde; Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı ve Devlet Demir Yolları Genel Müdürlüğü’nün iş birliği ve değerli katılımlarıyla gerçekleştirilen bu projenin, ülkemize ve milletimize faydalı olmasını ve başarı ile tamamlanmasını temenni ediyorum” dedi.

Tren, mülteci kampları ziyaret ederek

Sosyal Kooperatif Treni’nin Gaziantep ve Hatay’da mülteci kamplarını ziyaret ederek çeşitli etkinlikler gerçekleştireceğini dile getiren Bakan Mehmet Cahit Turhan ise, “Sosyal kooperatifler özellikle dezavantajlı grupların çalışma hayatına entegrasyonunun sağlanması gibi toplumsal sorunlara çözüm üretmeyi hedeflemektedir. Daha adaletli gelir dağılımı, bölgesel kalkınma farklılıklarının azaltılması, cinsiyet ayrımının azalması ve sosyal dışlanmanın asgariye indirilmesi çalışılacak konu başlıkları arasında dikkat çekiyor. Gaziantep ve Hatay’da mülteci kampları da ziyaret edilerek buradaki çocuk ve genç gruplara yönelik bir takım etkinlikler gerçekleştirilecektir. Bir jeneratör vagonu, iki adet yataklı vagon, bir adet yemekli vagon ve bir sergi vagonundan müteşekkir olan bu trenimiz sadece bir ulaşım aracı, bir tren olmanın ötesinde manalar barındırıyor” ifadelerini kullandı.

Bir cevap yazın