Arsuz, baharı bugünden karşıladı

CHP Arsuz Belediye Başkan Adayı Asaf Güven, Arsuz’da kutlanan ve baharın gelişini simgeleyen 30 Mart Ğid Sabatağş Bayramı dolayısıyla halkla bayramlaştı.

Karaağaç’tan konvoy eşliğinde Akçalı’ya giderek, Açalı Hizmet Binası’nda meclis üyesi adayları ve partililerle buluşan Güven, hizmet binasından panayır alanına kadar gerçekleştirdiği bahar yürüyüşünde baharla gelen bayramın Arsuz’da bolluk, bereket, kardeşlik, birlik ve beraberlik ile herkesin yüzünün güldüğü günlere vesile olmasını diledi.

Halkın sevgisinin bayram tadında coşkuyla yaşandığı kutlamalarda, Asaf Güven’e CHP Hatay Milletvekili Mehmet Güzelmansur, CHP Arsuz İlçe Başkanı Faik Çekin, milletvekili adayı Riyat Kırmızıoğlu da eşlik etti.

Panayır alanında stand açan esnafı ziyaret ederek hayırlı işler dileyen Asaf Güven, ıslıklar, zılgıtlar ve alkışların yankılandığı panayır alanında büyük bir sevgiyle karşılandı. ‘Efsane başkan geri dönüyor”, “Arsuz’a Güven Asaf Güven” sloganlarıyla adeta başkan havasında karşılanan Asaf Güven, bayramın geleneğinden olan yumurta tokuşturma seremonisinde keyifli dakikalar yaşadı.

CHP Hatay Milletvekili Mehmet Güzelmansur ile yumurta tokuşturan Güven, Arsuz’da tüm dinlerin ve renklerin coşku içerisinde bir arada kutladığı dini bayramların yanısıra kültürel miras olan bayramların da sevgi ve hoşgörü iklimini daha da pekiştirdiğini belirterek, bu değerlerin yaşatılması ve gelecek kuşaklara aktarılması konusunda da çalışmalar yapacaklarını söyledi. Baharın tüm coşkusu, güzelliği ve bereketiyle yaşandığı 30 Mart Ğid Sabatağş Bayramı’nı kutlayan Asaf Güven, baharın müjdecisi, kardeşliğin, birlikteliğin, bereketin simgesi olarak asırlardır kutlanan bayramın, Arsuz’un yanısıra tüm ülkeye baharı getirmesini temenni etti

Bir cevap yazın