Lütfü Savaş’tan dikkat çekici 31 Mart seçim sonucu

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, katıldığı bir TV programında yerel seçimin sonucu ile ilgili tahminlerini açıklarken, rakibine de önemli göndermeler yaptı. 31 Mart seçimlerinin adil bir ortamda yapılmasını temenni eden Başkan Savaş, büyükşehirde iddialı olduğunu vurgularken, Hatay’da 6 ilçeyi kazanacaklarına inandığını belirttti.

Hatay’da polemik konusu olan baraj sayısı ile ilgili açıklamalara da son noktayı koyan Başkan Savaş, “Hatay’da yüzde yüz biten bir tane bile baraj yok. Galiba Amik Ovası’nda biriken suları baraj zannediyorlar” derken, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yanlış bilgilendirildiğini ifade etti.

“Şehrin değerlerini bilen belediye başkanı lazım”

5 yıllık büyükşehir belediye başkanlığı görev süresi boyunca yaptığı hizmetlerden dolayı vicdanın rahat olduğunu ifade eden Lütfü Savaş, “Bugüne kadar yaptığım hizmetlerde kendimi ve ailemi düşünmedim. Sadece Hatay’a hizmet etmeyi ve vatandaşlarımızı düşündüm. Hatay’ın yıllardır biriken sorunlarını çözdük. Ve bunun için vicdanım rahat” diyerek, yaptığı tüm hizmetlerin Hatay’ın geleceği adına olduğunu ifade etti.

Hatay’ın stratejik açıdan çok önemli bir coğrafyada olduğunu ifade eden Lütfü Savaş, burayı şehrin tüm değerlerini bilen özgür bir belediye başkanının yönetebileceğini ifade etti.

“Hizmetlerin hepsine ‘Hayır’ dediler’

Afrin ve İdlib’te hala Hatay Büyükşehir Belediyesinin iş makinelerinin olduğunu da ifade den Lütfü Savaş, “Bununla beraber yine iş makinelerimiz Amik Ovası’ndaki vatandaşlarımızın yaralarını sarmaya çalışıyor. Ama bazı arkadaşlar Meclis’te bunları görmezden geldi. Çünkü iktidar partisinin stilinde biat vardır. Kişisel görüşleri benimle aynı bile olsa karşı söyleneni yaparlar. Şimdi bu zihniyetteki arkadaş bana rakip olmuş, hemşehrilerimden oy istiyor” dedi.

Hatay Büyükşehir Belediye Meclisi’nde meclis üyeleri ile konuşulması gereken her konuyu konuştuğunu ve borçlanma gibi konuların Meclis kararıyla alındığını ifade eden Lütfü Savaş, “İktidar partisinin buradaki temsilcileri Dörtyol’da, Arsuz, Belen’de, Samandağ’da yapacağımız altyapı hizmetlerine ‘Hayır’ dedi. 95 otobüs almak için bulduğumuz 2 milyonu hibe 10 milyon Euro’luk krediye ‘Hayır’ dedi. Asfalt yapmak için istediğimiz borçlanma talebine 8 ay boyunca ‘Hayır’ dedi. HADO’ya ‘Hayır’ dedi” diyerek şehre yapacakları hizmetlerin engellendiğini bir kez daha yineledi.

“Cami minarelerine poster astılar”

EXPO, HADO ve gastronominin Hatay’ın turizm ve ticaretinin gelişimi için üç önemli ayağı olduğunu söyleyen Lütfü Savaş, “Bunlara engel olan arkadaş nasıl bu şehri yönetecek? Hatay’ı özü sözü bir olan biri yönetebilir. Bölgenin ve şehrin tarihini bilen biri yönetebilir. Şehrin tüm renklerine kucak açan biri burayı yönetebilir. Devletin tüm kurumlarına ve imkânlarına sahip biri değil. Camilerin minarelerine posterlerini asan biri değil” diyerek rakip adaya gönderme yaptı.

 “Amik Ovası’nda biriken suları baraj zannediyorlar”

Hatay’daki baraj sayısının polemik konusu olduğunu ve Cumhurbaşkanı’nın bu konuda yanlış yönlendirildiğini bir kez daha yineleyen Lütfü Savaş, “Cumhurbaşkanımıza maalesef yanlış bilgi veriyorlar. Yüzde yüz biten bir tane bile baraj yok. Galiba Amik Ovası’nda biriken suları baraj zannediyorlar. 2012’de bitmesi gereken Karaçay Barajı’nı 2017’de açtılar ancak bitmedi. Çünkü gövde ile dağ arasında su bütünleşmiyor ve dakikada 250 litre su kaybı var. İsale hattı, arıtma tesisi ve depoları bitmemiş. Dostluk Barajı’nın temeli atıldı ama çalışma yapılmadı. Reyhanlı Barajı 2015 yılında bitecekti. 2019 oldu hala bitmedi. Tahtaköprü Barajı’nda gövde yetersiz. Böyle olunca kapakları açtılar ve Amik Ovası sular altında kaldı. Bununla beraber bitmeyen göletler de var” bunun en büyük kanıtının Hatay Valiliği’nin resmi internet sitesi olduğunu belirtti.

“Köy yolları bizimle asfaltla tanıştı”

İktidarın 17 yıllık süre zarfında Hatay’a çok fazla hizmet etmediğini de söyleyen Başkan Savaş, köy yollarının kendisi ile birlikte asfalt yollarla tanıştığını sözlerine ekledi. Erzin ve Altınözü örneklerini vererek konuyu derinleştiren Başkan Savaş, “Erzin ve Altınözü’nün içme suyu şebekesini, kanalizasyon hatalarını biz yaptık. Köy yollarını asfaltladık. Arıtma tesislerini yaptık. Bu arkadaşlar buradan çok fazla oy alıyor ama ne yaptılar sormak lazım” dedi.

“Zaferden eminim”

Seçimlerin adil bir ortamda yapılmasını temenni ederken, seçimin siyasi parti seçimi olmadığının altını çizen Lütfü Savaş, “Vatandaşlarımız bu seçimde parti değil kişi seçecek. Ayak izleri temiz birini seçsin. 6 ilçeyi kazanacağımızı düşünüyorum. Seçimde, sandıklarda yalnız olmayacağız. Müşahitlerimiz son ana kadar çalışacak. Yeter ki devletimiz kendine düşen görevi yapsın. Seçim, adil ve eşit şartlarda olsun. Yüksek Seçim Kurulu da kendi üstüne düşeni yapmalı. Hemşehrilerimizin teveccühüyle galip geleceğimizi düşünüyorum. Umuyorum ki; 1 buçuk – 2 saat içinde sonucu açıklarız” ifadelerini kullandı.

Bir cevap yazın