Başkanı gören ‘SARIL’dı

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, Samandağ’ın ardından Antakya’da halkla buluştu. Miting havasında geçen ve Efsane Başkan sloganlarıyla, hemşehrilerinin yoğun sevgisi ile karşılanan Başkan Savaş’a ziyaretlerinde CHP Hatay milletvekilleri Mehmet Güzelmansur ve Serkan Topal, CHP İl Başkanı Halil İbrahim Özün, Samandağ Belediye Başkanı Adayı Refik Eryılmaz, Antakya Belediye Başkanı Adayı Hikmet Hatunoğlu, ilçe yöneticileri, kanaat önderleri ve muhtarlar eşlik etti.

30 Mart 2014 seçimlerinde Hatay’da tarih yazan vatandaşların 31 Mart 2019’da yine tarih yazacağını ifade eden Lütfü Savaş, “Şehrin her yerinde milletimiz kararını vermiş. Milletimiz Millet İttifakı diyor. Anketlerdeki yükselişimizi görenler daha fazla saldırmaya başladı. Ne kadar saldırırlarsa saldırsınlar sonuç değişmeyecek. 31 Mart gecesi köprübaşında 5 yılın zaferini kutlayıp bayram yapacağız” diyerek seçimi kazanacağına olan inancını belirtti.

Sürpriz doğum günü

Başkan Savaş’a sevgilerini gösteren Antakyalılar, doğum günü olan Lütfü Savaş’ın yeni yaşını kutladı. “İyi ki doğdun başkan” tezahüratları eşliğinde doğum günü pastasını üfleyen Lütfü Savaş’ın mutluluğu gözlerinden okundu.

31 Mart seçimlerinde hem kendisi hem de Antakya Belediye Başkan Adayı Hikmet Hatunoğlu için vatandaşlardan destek isteyen Lütfü Savaş, “Şehrimizin sıkıntılarını biliyoruz. Projelerimiz hazır. Bunları yine hep birlikte başaracağız” dedi.

“Tarih yazacağız”

Daha sonra Samandağ’a geçen Başkan Savaş, ilk olarak Uzunbağ mahalle sakinleri ile bir araya geldi.  Bölgedeki imar sorunları ile alakalı istişareler gerçekleştiren Başkan Savaş, Değirmenbaşı, Fidanlı ve Cemal Gürsel mahallelerinde ziyaretlerinde de gerçekleştirmek istediği birçok çalışmaların mecliste engellediğini belirterek, mahalle sakinlerinden destek istedi ve mecliste yalnız kalmak istemediğini ifade etti.

Samandağ’ı Hatay’ın diğer ilçelerinden ayırt etmediğinin altını çizen Başkan Savaş, ilerleyen zamanlarda gerçekleştirmeyi planladığı projeler hakkında bilgiler paylaşarak halkın istek ve taleplerini dinledi.

“Korkunun ecele faydası yok”

Mahalle ziyaretlerinin ardından Tekebaşı, Mağaracık, Yeşilköy ve Meydan mahallelerinde miting düzenleyen Başkan Savaş’a ilçe halkı yoğun ilgi gösterdi. Çocuğundan yaşlısına kadar herkesin hayır duası ve sevgisiyle karşılanan Başkan Savaş, 31 Mart’ta hem Samandağ’da hem de Hatay’da tarih yazmak için mahalle sakinlerinden destek istedi.

Konuşmalarının devamında Başkan Savaş, “2014 tarihinde 30 Mart’ta fırtınaya karşı sizler durdunuz. Bizler sadece bayrağı çektik, sizler de kaldırdınız. Bize Suriye bayrağı dikecek diyenlere siz Türkiye Cumhuriyeti’nin asil bayrağını diktiniz. Onlara ders vermiş olduğunuz için hepinize teşekkür ederim. Hatay halkı dimdik durdu ve haklı olan kazandı. Yani Hakk’ın ve hakkaniyetin adamı kazandı. Son iki ayda seçim yaklaştı diye buraya gidip gelenler çoğaldı. 17 yıldır yüzünüze bakmayanlar iki aydır sizleri sevmeye başladı. Korkunun ecele faydası yok. 2014 tarihinde 30 Mart’ta ne olduysa 2019’un 31 Mart’ında o olacak. Hepiniz gelmezseniz de bir kısmınızı Antakya Köprübaşı’na kutlamalara bekliyorum” dedi.

“Siyasi kaygı gütmeden hizmet veriyoruz”

Gerçekleştireceği çalışmaların engellenmek istediğini belirten Başkan Savaş “ Samandağ, Arsuz ve Dörtyol’un altyapısını yapacağız dedik. Bunları yaparken hayır dedirten arkadaşımız şu anda benim karşımda aday olmuş. Bizim asfalt veya parke çalışmaları yapmamız için meclisten karar çıkması lazım ama bunu 8 ay bekletip yapmamamız için uğraşan ve Lütfü Savaş yapmasın diyip biz yapalım diyen zihniyet şuanda benim karşımda aday. Ama biz her şeye rağmen Allah’a şükür Samandağ’da içme suyu şebekesinin ihalesini bitirdik. Seçim var diye başlatmıyoruz. Seçimden sonra başlayacağız ve bütün şebekeleri yenileyeceğiz. Samandağ’da 52 dönümlük çöp yerini rehabilite ediyoruz. Orada 52 dönümlük alanda park yapıyoruz. Şehrin göbeğinde yeraltına otopark yapıyoruz. Köy yollarımız bizimle beton asfaltla tanıştı. Birçok mezarlığımızı yaptık ve bitirdik” ifadelerine yer verdi.

Hatay’daki 593 mahalleye de hiçbir siyasi kaygı gütmeden eşit bir şekilde hizmet etiklerini belirten Başkan Savaş, altyapıdan üstyapıya kadar çalışmalarına devam edeceklerinin altını çizdi.

“HADO’yu mutlaka yapacağız”

Hatay Deniz Otobüsü(HADO) hakkında Samandağ halkına bilgi veren Başkan Savaş, HADO için her türlü engellemelere rağmen İskenderun ve Samandağ’dan HADO’yu mutlaka çalıştıracağız. Beyrut, Kıbrıs ve Mersin’e seferler düzenleyeceğiz” dedi.

“Samandağ çok ihmal edilmiş bir ilçe “

Samandağ’da altyapıdan üstyapıya kadar birçok çalışma gerçekleştirdiklerini dile getiren Başkan Savaş, Samandağ’ı gerçek bir turizm merkezi yapacağız. Altyapıya devam ederken esnafımıza, köylümüze ve işçimize de destek vereceğiz ve turizmi de kalkındıracağız. Samandağ çok ihmal edilmiş bir ilçe” dedi.

“5 saniyenizi bize ayırın 5 yılımız size feda olsun”

Başkan Savaş, “Bir tarafta sizi severek size hizmet eden bir kişi. Bir tarafta da size hizmet edilmesini engelleyen bir şahsiyet var. 17 yıl boyunca ne yapmışlar diye kontrol ederek 31 Mart’ta bize 5 saniyenizi bize ayırın 5 yılımız size feda olsun. Bizlere göstermiş olduğunuz ilgi ve teveccühten dolayı hepinize teşekkür ederim” derken, yerel seçimlerde oy kullanırken parti isimlerinin değil adayların tecrübesinin göz önünde bulundurulması gerektiğine vurgu yaptı.

Bir cevap yazın