Barışın sembolü öğrencilerin elleriyle hayat buldu!

Yahya Kemal Beyatlı İlkokulu öğrencileri, Orman Haftası dolayısıyla 40 adet zeytin fidanını toprakla buluşturarak, farklı bir etkinliğe imza attı.  İskenderun Orman Şefliği’nden temin edilerek, dikilen fidanlar, öğrencilerin ellerinden cansuyu buldu.

Öğrencilerine ağaç dikmenin önemini anlatan Yahya Kemal Beyatlı İlkokulu Müdürü Aytaç Yaman, “İskenderun Orman İşletme Şefliği tarafından ortaklaşa düzenlenen törenle okulumuzun bahçesine 40 adet zeytin fidanı diktik. Uygarlığın temelinde ağaç, çiçek ve yeşillik bulunmaktadır. Bundan dolayıdır ki; güzel ülkemizi elimizden geldiği ölçüde ağaçlandırmalıyız. Öğrencilerimizin fidanları toprakla buluşturduğu anlar gerçekten görülmeye değer. Bu organizasyonun gerçekleşmesinde bizlerden desteklerini esirgemeyen İskenderun Orman İşletme şefimiz Mehmet Başaran’a ve ekip arkadaşlarına şahsım ve okulum adına teşekkür ederim” dedi.

İskenderun Orman İşletme Şefi Mehmet Başaran ise ağacın önemi ve dikimi konusunda öğrencilere bilgilendirmede bulunarak, “Ormanlar bizim milli servetlerimizdir. Bir ağaç kolay yetişip, büyümüyor. Onun içindir ki; ormanlarımızın değerini bilip, ona göre davranmalıyız. Bugün burada 40 zeytin fidanını toprakla buluşturduk. Bu imkanı bizlere veren Yahya Kemal Beyatlı İlkokulu İdare, çalışanlar ve öğrencilerine teşekkür ederim” diye konuştu.

Bir cevap yazın