Bu Vali, başka Vali!

Hatay Valisi Sayın Rahmi Doğan, Reyhanlı’ya yaptığı ziyarette, Cemil Meriç Kültür Evi’nin ardından, Suriye iç savaşında ailesini kaybeden çocukların bakıldığı Çocuk Yaşam Merkezi’ni ziyaret etti.


 Vali Doğan, Cemil Meriç’in doğduğu ve Hatay Valiliği tarafından restore ettirilerek adına müzeye dönüştürülen Cemil Meriç Kültür Evi’nde yaptığı incelemede, 1916’da Reyhanlı da dünyaya gelen başta dil, tarih, edebiyat, felsefe ve sosyoloji olmak üzere sosyal bilimlerin birçok alanında araştırma yapmış ve yazılar kaleme almış Cemil Meriç’in 20. yüzyılın yetiştirdiği önemli mütefekkirlerden biri olduğunu belirterek, İl Kültür ve Turizm Müdürü Hüsnü Işıkgör’den kültür evi hakkında bilgiler aldı.

Bu merkezde 900 çocuk var!

Daha sonra, yaklaşık 900 Suriyeli çocuğun yaşadığı Çocuk Yaşam Merkezini ziyaret eden Vali Doğan, burada çocuklara verilen eğitim, sağlık ve barınma hizmetlerini yerinde inceledi. Buradaki çocuklara sağlanan imkan ve şartları değerlendiren Vali Doğan,  yaşam merkezinin Suriye’deki savaşta ailelerini kaybeden ve küçücük dünyalarında oluşan hasarı rehabilite imkanı sunan bir merkez olduğunu, çocukların geleceğe daha güvenle bakabilmelerini sağlamaya gayret eden bir yuva olması için ellerinden gelen çabayı gösteren tüm yönetici ve öğretmenleri tebrik etti.

Ziyarette Vali Doğan’a Hatay MKÜ Rektörü Prof.Dr. Hasan Kaya, Vali Yardımcısı Salih Altun, Reyhanlı Kaymakamı Fatih Çobanoğlu ve ilgili kurum müdürleri de eşlik etti.

Ziyaret esnasında Suriyeli çocuklar Vali Doğan’a Türk Bayrağı hediye etti.

Bir cevap yazın