Hatay’da geçmişin izi, geleceğe taşınıyor!

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, yerli ve yabancı turistleri Hatay’ın lezzet yolculuğuna götürecek olan UNESCO Hatay Gastronomi Evi’ni ziyaret etti. Savaş, tarihi Antakya sokaklarında özenle restore ettikleri Roma, Selçuklu, Osmanlı ve Cumhuriyet temalı odaların bulunduğu evin, yakın zamanda açılışını yapacaklarını söyledi.

Gastronomi evindeki ilk yemeği eşi Nazan Savaş’ın yaptığını ve keşir dolması pişirdiğini söyleyen Başkan Savaş, Hatay’ın tüm güzelliklerini dünyayla paylaşmak, turizmine ve ticaretine katkı sağlamak istediklerine vurgu yaptı.

Daha sonra, tarihi Antakya sokaklarında kültürel mirası yeniden canlandırmak için başlatılan restorasyon çalışmasına start veren Başkan Savaş, “3 mahallemizi ilgilendiren çalışmada 15 sokağımızda 5 binin üzerinde metrajlı restorasyon yapacağız. Sokak sağlıklaştırması yapacağımız alanda amacımız buraya sadece bir görsellik katmak, sokağın güzelliğini arttırmak, tabanın daha fonksiyonlu hale getirilmesini sağlamak ve eskiyi yaşatmak değil, amacımız tüm bunları yaparken Hatay’ın ticaretine, turizmine katkı sağlamaktır. Kafeteryalar, lokantalar, restoranlar ve minik minikte olsa burada oteller yapıp, bu 15 sokağı Hatayımıza, turizmimize kazandırmak istiyoruz. Hatay’ın üzerindeki tozu silkeleyerek, Hatay’ın güzelliklerini dünyayla paylaşmak istiyoruz” derken, seçime endeksli çalışma yapmadığını söyledi.

Yapılan çalışmaların 9 yıl önce Örnek Sokak’ta başladığını belirten Başkan Savaş, “Amacımız sadece sokaklarımızın güzel ve estetik görünmesini değil, şehrimizin ticaret ve turizmine de katkı sağlamak. Biz kentimizin güzelliklerimi tüm dünyayla paylaşmak istiyoruz. Asi Nehri’nin güzelleşmesi, EXPO, gastronomi gibi tüm projelerimizi şehrimize değer katması için gerçekleştiriyoruz” diyerek çalışmalarda emeği geçen herkese teşekkürlerini iletti.

Hikmet Hatunoğlu da projenin Antakya’ya çok yakışacağını ifade etti. Belediye başkanı seçilmesi durumunda bu sokakların Antakya için cazibe merkezi haline geleceğini de belirten Hatunoğlu, bu çalışmayı Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş ile beraber başaracaklarını belirtti.

Yapılan konuşmaların ardından Antakya’nın Ulu Cami, Güllü Bahçe, Zenginler, Yeni Cami, Şehitler ve Gazipaşa mahallerinde bulunan bazı eski sokakların restorasyon çalışmaları için açılış kurdelesinin kesilmesinin ardından ilk çekici Başkan Savaş vurdu.

Bir cevap yazın