İTSO, seferberlikten umutlu

İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası(İTSO), Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısının ardından Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) tarafından başlatılan “2019 İstihdam Seferberliği” programını desteklediğini açıkladı.

“Burası Türkiye, Burada İş Var” sloganıyla başlatılan seferberliğin işgücüne katılımı arttıracağı belirtilen İTSO’nun açıklamasında, İŞKUR eliyle binlerce gence iş fırsatı yaratılacağı duyuruldu.

İTSO, başlatılan Yatırım ve İstihdam Seferberliği ile ilgili yapılan duyuru şöyle: “Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ifadesiyle yeni bir yatırım ve istihdam seferberliğiyle Türkiye 2019’a güçlü bir giriş yapacak. TOBB’a bağlı Oda ve Borsalar da, Yatırım ve istihdam seferberliği ile ilgili hazırlanan tanıtım filminde ve broşürlerde ‘Burası Türkiye burada İş var Aş var’ sloganıyla üyelerini ve iş dünyasını bilgilendiriyor. Bu bağlamda Türkiye’nin dört bir yanında Oda ve Borsalar da yoğun bir çalışma süreci başladı. Türkiye İş Kurumu aracılığıyla 2 milyon kişiye iş kapısı açmak için işgücü eğitimi, 1 milyon kişiye meslek belgesi verilecek. İlave istihdama teşvikler sürecek ve işe ilk adımda asgari ücretin yarısını devlet ödeyecek. Hükümetin yeni yıl ajandasında istihdam odaklı yatırım projelerine ivme katacak, işgücüne katılımı yüzde 53’e çıkaracak, İŞKUR eliyle binlerce gence iş fırsatı yaratacak bazı önemli adımlar şöyle:

TOPLUM YARARINA 70 BİN KİŞİ: Toplum yararına programlar kapsamında 70 bin kişi kamu kurumlarında işe yerleştirilecek.

180 BİN KİŞİNİN PRİMİ DEVLETTEN: Sosyal yardım alan 180 bin kişiyi çalıştıran işverene prim desteği gelecek yıl başlayacak.

İLAVE İSTİHDAMA TEŞVİK: İşveren maliyetleri aşağı çekilecek, ilave istihdama destek sürecek. Teşviklerde istihdam artışına katkı sunan yatırım alanlarına öncelik verilecek.

439 BİN YENİ İSTİHDAM: Gelecek yıl toplam 439 bin yeni istihdam yaratılacak. Yılsonuna kadar 1 milyon 250 bin kişiye iş kapısı açılacak.

ASGARİ ÜCRET DESTEĞİ: Gelecek yıl da işe ilk adımda asgari ücretin yarısını devlet ödeyecek. 2 milyonun üzerinde kişinin de aktif işgücü programlarından yararlanması sağlanacak.

Bir cevap yazın