Savaş, “Çok bakanın gelmesini değil, çok iş yapılmasını önemserim”

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, katıldığı bir televizyon programında 5 yılda yaptığı ve yapmayı planladığı projelerini anlatırken, Hatay’ın geleceği ile ilgili önemli açıklamalar yaptı. Hatay’ın her ilçesine dokunan bir anlayışla, yeni 5 yılda turizmden, ticarete, spor alanından, restorasyona kadar birbirinden değerli projeleri Hatay Halkı ile buluşturmaya devam edeceğini  söyleyen Bakan Savaş, rakibi ile birlikte, iktidara ve algı operasyonları yaratan haber kanallarına da gönderme yapmayı da ihmal etmedi.

Teleferik Projesi ile ilgili çalışmaların devam ettiğini ve en kısa zamanda Hatay halkının hizmetine sunulacağını anlatan Başkan Savaş, HADO ve İskenderun Marina Projesi ile Hatay’ın kara ve hava yolu dışında deniz ulaşımı ile ticaret ve turizm merkezi olacağına değindi.

“Gastronomi, kültür ve sanat yatırımı”

Hatay Büyükşehir Belediyesi’nin önümüzdeki hizmet dönemi için ürettiği dev projelerden biri olan “Antakya Haraparası Yaşam Alanı Projesi’ hakkında da önemli bilgiler paylaşan Başkan Savaş, “Bu projenin içerisine gastronomi, kültür ve sanat sokağı yapacağız. Tarihi eserlerimizin de sergileneceği bu alan hem yaşam hem de ticaret merkezi olacak” dedi.

Hatay’ın turizmine de katkılar sunmaya devam edeceklerinin altını çizen Başkan Savaş, “Şu anda Zenginler Mahallesi’nde 15 sokakta restorasyon çalışmaları gerçekleştirmeye devam ediyoruz, tarihi alanı restore ederek çok fonksiyonlu yerler yapacağız, o bölge bir yaşam merkezi haline gelecek” ifadelerine yer verdi.

Yapımı tamamlanan ve önümüzdeki günlerde hayata geçirilmesi planlanan Gastronomi Evi’nde Selçuklu, Osmanlı ve Cumhuriyet dönemlerine ait izler olduğunu da anlatan Başkan Savaş, bu evin Hatay’ın ev yemeklerini, yerel ve geleneksel mutfağını ön plana çıkaracağını anlattı.

“Kültürel miras canlanıyor”

HBB Lokali ve Sosyal Tesisin her kesimden vatandaş için yeni bir yaşam alanı olacağını söyleyen Başkan Savaş, “Sofular Mahallesi’nde Gali Konağı olarak geçen evi satın alarak restore ettik. Yapacağımız sosyal tesise sadece HBB çalışanlarının değil her kesimden vatandaşın giderek keyifli vakit geçirebileceği çok güzel bir yer olacak” dedi.

Samandağ Hıdırbey’de yapılan çalışmalar hakkında bilgiler paylaşan Başkan Savaş, “ Samandağ’da 8 odalı bir yerimiz var ve restorasyona başladık. Bittikten sonra hediyelik eşya satışının yapılacağı, gelen misafirlere Hatay’ın yemeklerinin sunumunu da gerçekleştirebileceğimiz çok güzel bir turistik yer olacak. Antakya’da da bir sabun atölyesi yaparak bu alanı bir müze gibi değerlendirmek istiyoruz” ifadelerine yer verdi.

“HADO, bürokrasiyi aşamadı”

Hatay Deniz Otobüsü(HADO) Projesinde kararlı olduğunu söyleyen Başkan Savaş, “HADO maalesef şu anda bürokrasiyi aşamadı. Benim rakibim bu işi durduran en büyük şahsiyet. Benim rakibim kazandığı zaman bunu kendisinin de yapacağını söylüyor. Ben de, ‘Sen kazanana kadar biz başlatalım, sen de devam edersin” diyoruz. Devlette devamlılık esastır. HADO, Hatay’a büyük bir ivme kazandıracak. HADO, Hatay’ın ticaret merkezi olmasına büyük katkı sağlayacak. Bürokratik engelleri aşarsak hızlı bir şekilde bu işi yapmayı istiyoruz” dedi.

İskenderun Marina Projesi hakkında da önemli bilgiler paylaşan Başkan Savaş, Hatay’ın ticaret ve turizm merkezi olması amacıyla kara ve hava yolu dışında deniz yolundan nasıl faydalanılması konusunda önemli projeler ürettiklerinin altını çizdi.

“Attığımız her adımda bizi engellediler“

Yeniden şekillenecek olan büyükşehir belediye meclisinin önemine değinen Başkan Savaş, “Geçen dönem mecliste her istediğimizi yapamıyorduk. Her ne kadar belediye başkanı olsam da 25 tane meclis üyesi vardı benimle birlikte. Karşımızda da 49 tane vardı. Her attığımız adımda bizi engellediler. İnşallah önümüzdeki seçimde bu sıkıntılar olmaz. Meclisin daha objektif, dağılımın heterojen olacağını ve herkesin elini taşın altına koyacak bir sistemle belediyecilik anlayışında olacağını düşünüyorum” dedi.

 “82 yazıya cevap bile vermediler”

Projelerinin devlet tarafından  desteklenmediğinin altını çizen Başkan Savaş, “Hatay’a gelen bakanlar bizimle ve projelerimiz ile ilgilenmediler. Bakanlar geldikleri zaman kendi siyasi teşkilatları ile görüşüyorlar. Bizden kimse brifing istemedi. Hayatta sadece bir defa brifing isteyen oldu o da Abdullah Gül cumhurbaşkanı iken istemişti. Aksine Ankara’ya gönderdiğimiz 82 yazının çoğunun cevabı bile gelmedi. Biz Türkiye Cumhuriyeti’nin belediye başkanıyız. Türkiye Cumhuriyeti’nin kanunlarına ve esaslarına tabiyiz. Buraya gelen bakan veya Cumhurbaşkanı brifing istese biz veririz” dedi.

“Seçime yatırım hareketi”

Çevlik-Arsuz-Samandağ çevre yolu projesinin Hatay Büyükşehir Belediyesi’ne ait olduğunu belirten Başkan Savaş, “Hizmet yapılır biz teşekkür ederiz. Türkiye’nin neresine hizmet yapılırsa yapılsın biz çok mutlu oluruz. Çevlik yolundaki yol bizim yolumuz ve biz oranın bütün projelerini yaptık. Bütün proje bize aittir. İhaleye çıkılacak durumdaydı ve valimize de biz teslim ettik. Bizim verdiğimiz proje ile ihaleye çıktılar. Madem öyle bir projeleri vardı keşke seçim yaklaştığında değil de daha önce yapsalardı. Bu seçim öncesi yatırım için yaptıkları bir hareket” dedi.

 “Çok bakanın gelmesinden öte, çok iş yapılmasını önemserim “

Amik Ovası’nda yaşanan taşkınlara değinen Başkan Savaş, “Şu an yaşananlar 2015’te de başımıza gelmişti. Evler su altında kaldı ve üreticiler zarar gördü. Oradaki 26 yerleşim yeri tedirgin yaşıyor. Buradaki esas sorun çok yağışın olması değil, yıllardır çözülmesi gereken sorunların çözülmemesi. Amik Ovası’nın kurutulması doğaya aykırı bir hadise. Asi Nehri’nden taşan sular kendi debisini karşılayamadığı için ovaya taştı. Bütün bunları çözemeyen Devlet Su İşleri 1954 yılında kurulmuş. Ama 17 yıldır da AKP hükümeti var. AKP hükümetinin çiftçileri bu sıkıntıdan kurtarması lazımdı. Çok bakanın gelmesinden öte çok iş yapılmasını önemserim. Her seçim zamanında bakanların buraya gelip söz vermesi doğru bir yöntem değil. Bakan her zaman gelsin ama her geldiğinde de bir iş yapsın” dedi.

“Ben çalışırken de her projeye ket vuran iktidar temsilcileri var”

Siyaseti hizmet üretme sanatı olarak değerlendiren Başkan Savaş, “Hatay’a hizmet edilmesi için Ankara’daki hükümetin temsilcilerine, il başkanlarına, belediye başkanlarına ve milletvekillerine görev düşüyor. Benim Ankara ile kavgam yok. Hükümet ile de yok. Ben büyükşehir belediye başkanıyım. Hatay’ın kalkınması için gece gündüz proje üretiyor ve çalışıyorum. Ben çalışırken de her projeye ket vuran ve önünde duran buradaki iktidar temsilcileri var. Böyle bir zihniyet bu şehri nasıl yönetecek?” dedi.

“Bizden kopya çekmişlerdir”

Yakın zamanda yapılan AKP proje tanıtım toplantısı hakkında açıklamalarda bulunan Başkan Savaş, “Rakibimin proje üretme kapasitesi nasıl olacak ki? Bizden alıp kopya çekmişlerdir. Yarın baktığınızda bizim projelerimizin çoğunu almışlardır” dedi.

 “Hatay Halkı, 17 yıldır iktidardan alacaklı”

Lütfü Savaş, programın ilerleyen dakikalarında Arsuz Derekuyu’da vatandaşlarla arasında geçen diyalogun ayrıntılarını paylaştı. Kendisinin coşkulu ve şen bir karaktere sahip olduğunu ve bunun herkes tarafından bilindiğini ifade eden HBB Başkanı, “Malum haber kanalı Suriyeliler ile ilgili beni suçlamak istedi olmadı. FETÖ ile ilişkilendirmek istedi olmadı. Bu meselede de çekilen videonun sadece bir kısmını yayınlayarak aynı şeyi yapmak istediler. Ama yine başaramadılar. Köylüye hakaret eden insan hiç oradan sarılarak ayrılır mı? Onlara hakaret etsem beni sofralarına davet ederler mi? Hatay benim evim. Ve ben kendi evimde kendi ailemle şakalaşabilirim. Hayat dolu, pozitif bir insanım. Bu da benim hayat tarzım. Ve bunu gittiğim her yere yansıtırım. Kimseye de hakaret etmem” diyerek Hatay halkının 17 yıldır iktidardan alacaklı olduğunu ifade etti.

“Zafere inancım tam”

Türk bayrağı altında mutlu yaşayan, yönü Ankara’ya dönük, vatandaşlık görevini yerine getiren herkesin bu ülkede birinci sınıf vatandaş olduğunu ve bu vatandaşların oyuna talip olduğunu sözlerine ekleyen Başkan Savaş, 31 Mart seçimlerinden zaferle ayrılacağını sözlerine ekledi.

Bir cevap yazın