İki güzel başkan da kazanacak!

Hatay Büyükşehir Belediye(HBB) Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, CHP İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkan adayı Ekrem İmamoğlu ile birlikte Hatay Medeniyetleri Tanıtma ve Dayanışma Derneği(HAYMADER)’nin İstanbul’da düzenlediği geceye katıldı. Sıcak ve samimi bir ortamda birbirini ağırlayan ikili yaklaşan yerel seçimler öncesi birlik mesajı verdi.

”Seçim nedeniyle mesaimiz şaştı!”

HAYMEDER Başkanı Emre Rıdvanoğulları’nın ardından söz alan Ekrem İmamoğlu, ”Büyükşehir Belediyesi, İstanbul için çok önemli bir seçim. Bu nedenle mesaimiz biraz şaşmış durumda. Her an, her yerde olmaya çalışıyoruz. Hatay’ın ruhunu İstanbul’a taşıyan Lütfü Bey ile bir arada olmaktan dolayı çok mutluyum. Burada da tıpkı Hatay’da olduğu gibi sevgiyi daha derinden yaşamaya ihtiyacımız var. Umut ediyorum biz bunu burada başaracağız. Güzel belediyecilik örneklerimizi birbirimizle paylaşacağımıza inanıyorum. Hatay, bir sevgi kenti. Ben, farkındaysanız, İstanbul’da farklı bir siyasi süreci ve dili temsil etmeye çalışıyorum. Aslında ben biraz da Hatay ruhuyla bir seçim kampanyası yürütüyorum. Hatay ruhu, içinde herkesin ve her kesimin olduğu, inançların, kökenlerin bir arada yüz yıllardır yaşadığı ve o medeniyetlerin müthiş bir uyum içerisinde çok güzel bir kent yarattığını görüyorum. Belki de İstanbul’da unutulmuş bu tarz duyguların tekrar filizlenmesi, tekrar köpürmesi şarttır. Sevginin ve saygının kenti olan Hatay’dan aldığımız bu ruhla, umut ediyorum ki İstanbul’da da sevgi ve saygı kazanacak” dedi.

“İstanbul bir dünya kenti”

Seçim çalışması kapsamında Hatay Ruhu’nu yanı başımda tutacağını söyleyen İmamoğlu, “İnsanlarımız, kötü dilin ve siyasetin bugünkü kötü halinin artık ortadan kalkması, dostluğun ve sevginin kazanmasını bize gösteriyor ve ifade ediyorlar. Biz de bunu temsil ediyoruz. İstanbul bir dünya kenti ve çok güzel bir şehir. İstanbul’u böyle bir seçime taşırken, keşke İstanbul’un sorunlarının her dilde çözümleri konuşulsa. Ama ne yazık ki halen ülkede, başka gündemler yaratılmakta. Bu da bizi ziyadesiyle üzüyor. Vatandaşı dinleyen, vatandaşıyla geleceğe umutla bakan, özellikle çocuklarımız ve gençlerimizin umutla yetiştiği, geleceği çok güzel şekillendiren bir kent hayatını nasıl var edebiliriz diyerek çalıştığımız günler olmalı bugünler. Biz, başkalarının çekmeye çalıştığı yerlere gitmeyeceğiz. Gündemimiz İstanbul ve İstanbul’un yaşam koşulları olacak. Hatay ruhunu, yanı başımda tutacağım. Siyasetin bugünkü halinin ortadan kalkması gerekiyor. Biz de bunu temsil ediyoruz. Ülkede başka gündemler yaratılıyor. Başkalarının çektiği yere gitmeyeceğiz. Gündemimiz İstanbul olacak, sorunlar ve çözümleri olacak. Sizlerin desteği de benim gücüm olacak” şeklinde konuştu.

Savaş, Tayfur Sökmen’i unutmadı

Hatay’ın ilk ve tek cumhurbaşkanı olan Tayfur Sökmen’i ölümünün 39. yılında anarak sözlerine başlayan Lütfü Savaş da, CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu’nun 31 Mart seçimlerinden zaferle ayrılacağına duyduğu inancı ifade etti.

Belediye başkanlığının herkesi kucaklamak demek olduğunu belirten Lütfü Savaş, “Belediye başkanı seçildiği şehrin sadece alt ve üst yapısına değil eğitimine, kültürüne, sanatına, sporuna, manevi dünyasına da şekil vermeli. Verdiği bu şekilden dolayı belediye başkanlığı hem zor hem de kutsaldır. Ülkemizdeki tüm renkleri geleceğe umutla taşımalıyız” dedi.

“İmamoğlu, sevgi iklimini hakim kılacak”

Medeniyetler başkenti Hatay’da kültür başkenti İstanbul’a Hataylıların selamını getirdiğini ifade eden Lütfü Savaş, “İnanıyorum ki Sayın İmamoğlu İstanbul’da sevgi iklimini hâkim kılarak medeni topluma yakışan şekilde hizmet edecektir. Hemşehrilerimizin yaptığı bu organizasyon İstanbul’un emin ellere teslim edilmesine katkı sunması adına çok önemidir. Ben inanıyorum ki İstanbul halkı İmamoğlu diyecek” ifadelerini kullanarak İmamoğlu’na destek verdi.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün milli mücadele yıllarında Türk halkını tek çatı altında birleştirdiğini ve bunun İstanbul’daki örneğini Ekrem İmamoğlu’nun gerçekleştireceğini de ifade eden Lütfü Savaş, İstanbul’daki hemşehrilerinin Ekrem İmamoğlu’nun çevresinde birleşmeleri gerektiğini belirtti.

Boynuna Hatayspor atkısı takılan İmamoğlu ve Başkan Lütfü Savaş, daha sonra dernek yöneticileri ile toplu fotoğraf çektirdi.

Bir cevap yazın