Meclis üyelerine hizmet teşekkürü

İskenderun Belediye Meclisi gündeminde bulunan iki maddeyi görüşmek üzere Mart Ayı birinci oturumunu gerçekleştirdi.  İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil başkanlığında gerçekleşen toplantıda,  
yerel seçimlerin yaklaşması dolayısıyla meclis üyeleri beş yıl boyunca İskenderun Halkına birlikte hizmet etmenin memnuniyetini dile getirirken, Başkan Seyfi Dingil de bütün meclis üyelerine vermiş oldukları hizmetlerden ötürü plaketle teşekkür etti.

“Dışarıdaki dostluğumuz her zaman baki”

İskenderun Belediye Meclis üyelerine teşekkür eden Başkan Seyfi Dingil, “Bugüne kadar yaptığımız hizmetlerde ılımlı bir yaklaşım göstererek, İskenderun Halkı’na en iyi hizmeti vermenin gururunu bana yaşatan siz değerli arkadaşlarıma sonsuz teşekkür etmek istiyorum. Çok güzel bir beş yıl geçirdik. Yeri geldi tartışmalar yaşadık, ama bunların hepsini mecliste bıraktık. Dışarıdaki dostluğumuz her zaman baki oldu. Bundan sonraki yaşamınızda hepinize başarılar diliyorum. Hepinizin yolu açık olsun” dedi.

İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil’e teşekkürlerini sunan Belediye Meclis Üyeleri ise Başkan Seyfi Dingil ve eşine bundan sonraki yaşamında başarılar dileyerek, İskenderun’a kazandırılmış olan Karayolları Milli Park için de ayrıca teşekkürlerini sundu.

Tevfik Yıldız yeniden belediyede

Yapılan konuşmaların ardından gündem maddelerine geçildi. Gündemin birinci maddesi olan İskenderun Belediyesi’nde görev yaparken sözleşmesi fesih edilen Mehmet Tevfik Yıldız’ın mahkeme kararı ile görevine dönmesi için gerekli olan bir mühendis kadrosunun açılması ile ilgili gündem maddesi oy çokluğu ile kabul edildi.

Gündemin ikinci maddesi olan; Orhangazi Mahalle Muhtarının HBB’ye yaptığı sınır itirazına istinaden HBB, konunun belediyemizce değerlendirilmesi gerektiğini belirtmiş olup, Hatay Valiliği İl İdare Kurulunca 07.06.1990 gün ve 937-2219 sayılı kararı ile onaylanan mahalle sınırı ve krokisine göre yeniden değerlendirilerek gerekli kararın alınması ile ilgili İmar ve Şehircilik Müdürlüğü oy çokluğu ile İmar Komisyonuna havale edildi.

Son olarak İskenderun Belediyesi tarafından meclis gündemine sunulan Karayolları Milli Park içerisine yapılacak olan tüm sosyal tesislerin işletilme devrinin belediyeye verilmesi maddesi belediye meclis üyeleri tarafından oy birliği ile kabul edildi.  Meclis üyeleri, bir sonraki toplantının 5 Mart Salı Günü yapılmasını kararlaştırdı.

Bir cevap yazın