Hatay’daki mayınlı arazilerin tarıma açılması gündemde

Milliyetçi Hareket Partisi Hatay Milletvekili Lütfi Kaşıkçı, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar’a Hatay’da 32 köyde bulunan mayınlı arazilerde yapılan yada yapılması planlanan mayın temizleme çalışmalarındaki son durumu sordu.

MHP Hatay Milletvekili Lütfi Kaşıkçı, Hatay’ın Altınözü, Kırıkhan, Kumlu, Reyhanlı ve Yayladağı’nda toplam 32 köyünde bulunan mayınlı arazilerin Tarıma ve Mera Alanı olarak açılması konusunda girişimler başlattığını duyurdu.

Bu çalışmanın ilk adımı olarak Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar tarafından cevaplanması için mayınlı araziler ile ilgili soru önergesini TBMM Grup  Başkanlığına veren Milletvekili Kaşıkçı önergesinde şu sorulara yer verdi “Hatay ilinde mayınlı araziler kaç km’dir? Hatay İlinde mayın temizliği yapılmış mıdır? Şayet yapılmış ise kaç kilometre mayınlı alan temizlenmiştir? Hatay ilin mayın bulunan mera alanları ne kadardır? Mayınlı mera alanlarımız hangi ilçelerde bulunmaktadır? Mayınlı mera alanlarında mayın temizlemesi yapılmış mıdır? Yapılmış ise kaç km bir alana yapılmıştır?”

Bir cevap yazın