Hudut Kapılarına Vali denetimi

Hatay Valisi Rahmi Doğan, Kumlu’da bulunan ve tamamlanma aşamasına gelen Zeytindalı Kara Hudut Kapısı ve Cilvegözü Kara Hudut Kapısı’nda incelemelerde bulundu.


Vali Doğan ilk olarak Kumlu Zeytindalı Kapısı’nda incelemelerde bulunarak gümrük kapısında verilecek hizmetler ve bunlara yönelik olarak düzenlenen hizmet alanları hakkında ilgililerden bilgiler aldı. Gümrük alanı ve hizmet birimlerini gezen Vali Doğan, Afrin bölgesine ulaştırılacak insani yardımların daha kısa sürede ulaştırılması amacıyla kapının en kısa sürede hizmete alınmasının önemli olduğunu belirtti.


Daha sonra Cilvegözü Kara Hudut Kapısına giden Vali Doğan, burada tırların içerisini tarayabilen X-Ray cihazı, gümrük sahası ve aktarma alanında yapılan düzenlemeler ile yaya geçişlerinde kullanılan bölümlerde yapılan yeni düzenlemeleri yerinde inceledi.


İncelmeler sırasında Vali Doğan’a Vali Yardımcısı Şenol Bozacıoğlu, Orhan Aktürk ve Salih Altun, Gümrük Bakanlığı Heyeti, Doğu Akdeniz Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürü Ali Aygün, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Halit Ergin ve İl Göç İdaresi Müdürü Mustafa Cengiz Bilen de eşlik etti.

Bir cevap yazın