Suriyeli hasta, beynindeki saatli bombadan Hatay’da kurtuldu!

Hatay Devlet Hastanesi’nde ilk beyin baloncuğu(ANEVRİZMA) ameliyatı gerçekleştirildi. Suriye’de ani başlayan şiddetli baş ağrısı nedeniyle Hatay Devlet Hastanesine sevk edilen hasta, beyin kanaması tanısıyla Beyin Cerrahi Servisinde yapılan beyin anjiyosunda beyin damarlarında iki adet anevrizma tespit edilmiş olup; Beyin Cerrahi Doktorları Op. Dr. Murat Kocaoğlu ve Op.Dr. Alaettin Kerimoğlu’nun gerçekleştirdiği başarılı ameliyatla hasta sağlığına kavuştu.

Hatay Devlet Hastanesi’nde ilk defa gerçekleştirilen beyin baloncuğu ameliyatıyla ilgili açıklama yapan Op. Dr. Murat Kocaoğlu, birçok kişide oluşabilecek ancak belirti vermeyen bir hastalık olan anevrizmanın tespitinin zor olduğunu ve kanayana kadar belirti göstermediğini belirterek, “Bu nedenle gün içinde şiddetli ve bıçak saplanır gibi baş bölgesine giren ağrıları önemsemek gerekiyor. Bu sayede zamanında yapılan tetkiklerle ortaya çıkabilecek beyin baloncuğuna doğru ve zamanında müdahale hayat kurtarmaktadır. Bu hastalığın halk arasında baloncuk olarak bilinen beyin anevrizmasının kafada ne zaman patlayacağı belli olmayan bir saatli bomba gibi tehlikelidir. Ailesinde beyin kanaması geçirenler, bilinen damar hastalıkları olanlar, yüksek tansiyon, şeker hastalığı olanlar, alkol ve sigara kullananlar risk altındadır. Bu nedenle her yaş grubunda karşımıza çıkabilecek bu hastalıktan korunabilmek için vatandaşlarımızın erken teşhis ve tedavi için hekim kontrolünde olmaları ve baş ağrılarını önemsemeleri gerekmektedir” dedi. 

Hatay Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Mahmut Bayrakçıoğlu ise , hastanenin günden güne hasta odaklı hizmet kalitesini arttırdığını belirterek, “Artık birçok hastalığın teşhis ve tedavisinde gelişen tıp teknolojisi ile birlikte hastalarımız mağdur olmadan, zaman kaybetmeden ve il dışına sevk etmeden kendi hastanemizde tedavi ediyoruz, bu ameliyatı gerçekleştiren hekim arkadaşlarıma göstermiş oldukları özveriden ve gayretten dolayı teşekkür eder başarılarının devamını dilerim” dedi.

Bir cevap yazın