İGC’de ‘GÜVEN’li sohbet keyif verdi

CHP Arsuz Belediye Başkan Adayı Asaf Güven, İskenderun Gazeteciler Cemiyeti Basın Merkezi’ni ziyaret ederek, büyük bir özveriyle görev yapan basın mensuplarıyla Arsuz’u ve sorunlarını konuştu, geleceğe yönelik hedeflerini anlattı.

CHP Arsuz İlçe Başkanı Faik Çekin ve belediye meclis üyesi adayları ile birlikte gerçekleştirdiği ziyarette, İGC Başkanı Veysel Cıncık ve yönetimi tarafından karşılanan Güven, hem siyasi yaşamı, hem de hekimlik görevi dolayısıyla yakından tanıdığı basın mensuplarına sıcak karşılamalarından dolayı teşekkür etti.

“Arsuz, bizim gözbebeğimiz”

CHP Arsuz Belediye Başkan Adayı Asaf Güven’i ağırlamaktan duydukları memnuniyeti dile getiren İGC Başkanı Veysel Cıncık, “Yıllardan beri çocuklarımızın Asaf Amcası bizim de Asaf Ağabeyimizsiniz. Çok uzun zamandan beri sizi tanıyoruz. Bölgede Madenli Belde Belediye Başkanlığı yaptığınız dönemi ve hizmetlerinizi de biliyoruz. Arsuz için güzel projeler üreteceksiniz diye umuyorum. Çıktığınız bu yolda size başarılar diliyor ve bugüne kadar Arsuz’a emek veren Arsuz’un kurucu ilçe belediye başkanı Nazım Culha’ya da teşekkür ediyoruz. Bu bir hizmet yarışı. Bu bayrağı Asaf Güven daha yüksek yerlere taşıyacaktır. Arsuz bizim gözbebeğimiz, bugüne kadar hep Arsuzla iç içe olduk. Sınırlar bizim aramıza bir engel koyamaz. Dün de Arsuz, İskenderun olarak tanınırdı, bugünde öyle olacak, yarında öyle olacak. Arsuz, Türkiye’nin bakir kalmış en güzel turizm bölgelerinden biri. Birinci önceliğiniz Arsuz’a gereken altyapının yapılması olacaktır. Yatırımcılar altyapı olmadan bir şehre yatırım yapmaz. Biran önce belediye olarak altyapıya önem vermelisiniz” dedi.

“Her projeyi tartışacağız”

Halkın isteği ve ortak görüşü ile Arsuz Belediye Başkanlığı’na aday olduğunu belirterek, doktor ve siyasetçi olarak Arsuz’un hassasiyetlerini ve önceliklerini çok iyi bildiğini söyleyen CHP Arsuz Belediye Başkan Adayı Asaf Güven ise, halkla yönetim ilkesiyle, Arsuz’un temel sorunlarını çözüme kavuşturacağını ifade etti.

Arsuz’u Türkiye’nin sayılı turizm ve tarım ilçesi haline getirmek için, coğrafi koşullarını da gözönünde bulundurarak önemli projeler hazırladıklarını söyleyen Arsuz Belediye Başkan Adayı Güven, “Aday olduktan sonra arkadaşlarımla beraber oturup Arsuz’la ilgili ne yapılabilir konusunda uzun vadeli projeler üretmeye çalıştık. Ürettiğimiz projeler tabiî ki bu haliyle kalmayacak. Belediyecilik anlayışım; klasik belediyeciliğin dışında her zaman halkla beraber yapılan bir belediyecilik olmuştur. Yani oturacağız, her projeyi bir daha bir daha gözden geçireceğiz. Halkımızla projelerimizi paylaşıp, tartışacağız. Teknik elemanlarımızdan yardım alacağız. Sizler basın mensupları olarak Arsuz’un problemlerini bizlerden daha iyi biliyorsunuz. Sizlerin de önerileri ile hep beraber Arsuz’u istediğimiz seviyeye taşıyacağız. Arsuz’u Türkiye’de sayılan, bilinen bir turizm ve tarım ilçesi haline getireceğiz.  Bildiğiniz gibi Arsuz’a hizmet kolay bir şey değil. Çok dağınık bir yerleşim yerine sahip olduğundan dikkatli çalışmalar yapmamız gerekiyor. Özellikle Büyükşehir ile koordineli çalışmalar yaparak bunu başaracağımıza inanıyoruz. Bu nedenle hedefimiz Arsuz’da sadece kazanmak değil, azami oy oranına ulaşmak, bununla birlikte Lütfü Savaş’ı Büyükşehir Belediye Başkanı olarak seçtirmek ve hizmetlerimizi birlikte yürütmektir. Çünkü Büyükşehir büyük bir güçtür. Hizmetlerin yürütülebilmesi için de ekonomik bir güçtür. Arsuz’a kim taş üstüne taş koymuşsa Allah hepsinden razı olsun. Kendilerine teşekkür ediyoruz” diye konuştu.   

Bir cevap yazın