Dikkat! Bu son şansınız olabilir

Vergi affında, ödemelerini zamanında yapmayıp yapılandırma haklarını kaybedenlere verilen ikinci ek süre 28 Şubat’ta doluyor. 31 Aralık 2018 olan son ödeme tarihini kaçıran prim borçları, herhangi bir zam veya ceza uygulanmadan Şubat sonuna kadar ödenebilecek. Yapılandırma haklarını devam ettiren işverenler de ‘borcu yoktur’ belgesi alarak istihdam teşviklerinden yararlanabilecek. Vergi borçlarında ise ihlale neden olan tutarlara geç ödeme zammı eklenecek.

Yapılandırma hangi imkanları sağlamıştı?

Motorlu taşıtlar vergisi, trafik cezalarını da kapsayan 7143 Sayılı Yapılandırma Kanunu, eczanelerde cezasız faizsiz stok düzeltme ve matrah artırımında vergi incelemesinden muafiyet gibi imkanlar getirmiş, usulsüzlük cezalarının da yarısını silmişti.

Haktan yararlanmak için 7143 sayılı kanun kapsamında borçların yapılandırılmış olması gerekiyor. Kanun yeni yapılandırma başvurularına kapalı. 6 milyona yakın vatandaş, 7143 sayılı yeniden yapılandırma kanununa başvurdu ancak 2.5 milyon kişi yapılandırma şartlarını ihlal etti. Sosyal Güvenlik Kurumu’na başvuran 1 milyon 270 bin kişinin de 562 bini yapılandırma hakkını kaybetti.

Bir cevap yazın