Vali Doğan, Hatay’ı karış karış geziyor

Hatay Valisi Rahmi Doğan, Katolik Kilisesi Ruhani Lideri Domenico Bertogli’nin ardından Kadın Aile Danışma ve Üretim Merkezi (KADHİM)’i ziyaret etti.

Antakya Katolik Kilisesi’ne giderek Hatay’daki Katolik mezhebine mensup Hristiyan vatandaşların Ruhani Lideri Domenico Bertogli’den kilise hakkında bilgiler alan Vali Doğan’a Vali Yardımcısı Mahmut Hersanlıoğlu ve Vakıflar Bölge Müdürü Mehmet Yıldıran da eşlik etti.

Ruhani Lider Bertogli ise nazik ziyaretinden dolayı Vali Doğan’a teşekkür etti.

Vali Doğan daha sonra, Hatay Valiliği tarafından restore edilen tarihi Antakya evi içerisinde hizmet veren KADHİM’e giderek buradaki kurslarda verilen eğitimler hakkında bilgiler aldı.

Kadınlardan aile bütçelerine katkı
KADHİM’i de Vali Yardımcısı Mahmut Hersanlıoğlu ve İl Milli Eğitim Müdürü Kemal Karahan ile birlikte ziyaret eden Vali Doğan, burada eğitim verilen sınıfları tek tek ziyaret etti.

Vali Doğan, KADHİM’de Halk Eğitim Merkezi tarafından verilen eğitimlerle ev hanımlarının ürettikleri ürünlerle bir yandan unutulmaya yüz tutmuş el sanatlarını öğrenip yaşattıklarını, bir yandan da üretmiş oldukları el emeği ürünleri satarak aile bütçelerine katkıda bulunduklarını söyledi.

Bir cevap yazın