Turgut Karaca’nın motivasyon taktikleri dikkate değer

İskenderun Gelişim Hastanesi Genel Cerrahi Uzmanı Doç. Dr. Turgut Karaca, tüp mide ameliyatı olacaklara destek ve tüp mide ameliyatı olanlara motivasyon amacıyla, her ay geleneksel olarak düzenlediği ‘Obezite ve Tip2 Diyabet Cerrahisi’ toplantısını bu ay da düzenledi.

Gelişim Hastanesi Konferans Salonu’nda gerçekleşen toplantıda; obezitenin yanısıra Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Çiğdem Zuhur da, obezitenin hangi solunum hastalıklarına yol açtığı ve ameliyat sonrası horlama ve uyku apnesinin gerilemesiyle ilgili önemli bilgiler paylaştı.

“Tüp mide ameliyatlarında, midede kanama ve kaçak riski azaldı”

Obezite ameliyatında, en fazla sleeve gastrektomi (tüp mide ameliyatı) tekniğini uyguladıklarını belirten Genel Cerrahi Uzmanı Doç. Dr. Turgut Karaca, “Teknolojinin gelişmesiyle birlikte, ameliyat esnasında uyguladığımız yöntemler de değişmektedir. Sleeve gastrektomi yani tüp mide ameliyatlarında, artık midede kanama ve kaçak riski de azalmıştır. Kapalı yöntemle gerçekleştirdiğimiz obezite ameliyatı sonrası; hastanın insülin direnci düzeliyor, açlık hissi yok oluyor ve yağ yakımı kolaylaşıyor” dedi.

Göğüs Hastalıkları Uzmanı Uzm. Dr. Çiğdem Zuhur ise, obezitenin yol açtığı solum yolu hastalıklarına değinerek, “Obezite, solum yolu açısından önemli bir etkendir. Aşırı kilolularda; nefes almada zorluk, astım, uyku apnesi gibi önemli sağlık sorunları kendini göstermeye başlıyor. Obez hastaların kilo vermesi, astım ve diğer kronik hastalıkların gerilemesini sağlıyor” dedi.

Doç. Dr. Turgut Karaca ve Uzm. Dr. Çiğdem Zuhur, sohbet ortamında geçen toplantı sonrası katılımcıların sorularını yanıtladı.

Bir cevap yazın