Boccede en iyiler kupalarını aldı

Gençlik Hizmetleri ve Spor Hatay İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen 2018-2019 eğitim öğretim yılı okullar arası Bocce turnuvası sona erdi. İskenderun Barbaros Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi kompleksinde Yıldız Kızlar Bocce Petank İl birinciliği kategorisinde gerçekleştirilen turnuvada şampiyon Maşuklu Hayrittin Çolakoğlu Orta Okulu oldu.

Sporcular attıkları topları hedef topa (pallinoya) yakın olmasını sağlamak için kıyasıya mücadele etti. Pollinoyayı gözüne kestiren sporcular rakip toplarından hedef topa daha yakın olarak atılan her top için takımına bir puan kazandırdı.

Yoğun ilgi gören turnuvada Yıldız Kızlar sıralamasında Antakya Maşuklu Hayrittin Çolakoğlu Orta Okulu birinci, Defne Büyükçat Ortaokulu ikinci, Dörtyol Nene Hatun İmam Hatip Orta Okulu üçüncü, Defne Özengili Ortaokulu ise dördüncü oldu.

Rakiplerine karşı daha atış yapıp puanları tek tek toplayarak dereceye giren okullara kupa ve madalyalarını İskenderun ilçe Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Ferit Ali Gündel,  Barbaros Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Fatma Dursun,  TBBDF Hatay İl Temsilcisi Emre Gökçen ve Baş antrenör Semih Balcıoğlu takdim etti.

“Bocce daha da yaygınlaşacak”

Bocce’nin son yıllarda Türkiye’de gelişen ve ilgi duyulan bir spor dalı olduğunu belirten Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Ferit Ali Gündel, “Bocce sporunu ilçemizde daha fazla yaygınlaştırmak için Yıldız Kızlarda il birinciliği turnuvalarını Gençlik Spor İlçe Müdürlüğümüz koordinesinde ilçe Milli Eğitim Müdürlüğümüz işbirliği ile Barbaros mesleki ve teknik Anadolu lisesi petank sahasında gerçekleştirdik. Tüm okullarımızı tebrik ediyorum. Turnuvada Hatay il birincisi okulumuz Antakya Maşuklu Hayrittin Çolakoğlu Ortaokulu takımımız grup müsabakalarında ilimizi temsil edecekler. İlimizi en iyi şekilde temsil edeceklerine inancım tamdır. Başarılar diliyorum” diye konuştu.

Gündel son olarak, 16-17 Şubat tarihlerinde Yıldız Erkekler ve 23 – 24 Şubat tarihlerinde ise Genç Kız – Genç Erkek İl Birinciliği müsabakalarının devam edeceğini söyledi.

Bir cevap yazın