Tedavi için başka illere gitmeye gerek yok!

Hatay İl Sağlık Müdürlüğü’ne bağlı Hatay Devlet Hastanesi Ek Hizmet Binası’nda 56 Yataklı Psikiyatri Servisi’nin açılışı törenle gerçekleşti.  30 Erkek hasta ve 26 Kadın hasta yatak kapasiteli olarak hizmete başlayan serviste, bir adet psikiyatrist odası, bir adet hemşire odası, bir adet görüşme odası, iki adet tecrit odası ve bir çok amaçlı sosyal salon bulunuyor.

“Her türlü önlem alındı”

Hastaların şehir dışına gitmesine son verecek olan servisin açılış törene, Hatay İl Sağlık Müdürü Dr. Umut Mutlu Tiryaki, Kamu Hastaneleri Hizmetleri Başkanı Uzm. Dr. Ali Pekmezci, Hatay Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Mahmut Bayrakçıoğlu, Antakya Toplum Ruh Sağlığı Merkezi(TRSM)  Sorumlu Dr. Özge Erişdavul ile sağlık çalışanları katıldı.

Hatay Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Mahmut Bayrakçıoğlu, yeni açılan serviste şizofreni bozukluk, psikotik bozukluk, bipolar duygulanım bozukluklarının tedavi edileceğini ve böylelikle başka illere gitmek zorunda kalan hasta ve hasta yakınlarının yaşadığı mağduriyetlerin sona ereceğini söyledi.

Psikiyatri Servislerinin ileri düzey hastaların tedavi edileceği servisler olduğuna dikkat çeken Bayrakçıoğlu, “Bu tür hastalarda İntihar eylemi olduğu için bu tür servislerin belli bir standardının olması gerekiyor. Psikiyatri hastalarının kendilerine ve çevresindekilere zarar verebilecek olması sebebiyle bütün tedbir ve önlemler alınmış olup, yedi gün yirmi dört saat güvenlikleri de sağlanacak şekilde servisimizi hizmete açıyoruz. Hayırlı olsun” dedi.

Hatay Devlet Hastanesi’ne bağlı Antakya TRSM Sorumlu Dr. Özge Erişdavul da servisin hizmetlerinden bahsederken, “Açılışı gerçekleştirilen Psikiyatri Servisi, psikiyatrik hastalığı olan bireylerin gerekli olduğunda yatarak tedavilerinin yapıldığı bir servisimizdir. Bu serviste tedavi takip, psikoeğitim konularında destek olunmakta ve tedavilerine devam edilmektedir” dedi.

Açılışın ardından, davetliler psikiyatri hastalarının hazırladığı el sanatları sergisi gezildi.


Bir cevap yazın