Genel Başkanvekili İskenderun’a da uğradı

Hatay Valisi Rahmi Doğan ve eşi, bir dizi programa katılmak etmek üzere Hatay’da bulunan Ak Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş ve eşi ile beraberindeki heyete Hatay’ın tarihi ve kültürel mekanlarda yaptıkları gezide eşlik etti.

Vali Doğan, Kurtulmuş Çifti’ne dünyanın en büyük kapalı mozaik sergileme alanına sahip olan ve kendi bölgesinden çıkarılan eserlerin sergilendiği Hatay Arkeoloji Müzesi’ni gezdirdi.

Buradaki eserleri tek tek inceleyen Kurtulmuş ve beraberindeki heyet, Antakya Lahti, Kral Şuppiluliuma, antik döneme ait mozaikler, Üç Ağızlı Mağara ve sergilenen diğer eserler hakkında Müze Müdürü Nalan Yastı’dan bilgiler aldı.

Daha sonra Kırıkhan’da bulunan Beyazid-i Bestami Türbesini ziyaret ederek, İl Müftüsü Hamdi Kavillioğlu’ndan bilgiler alan heyet, İskenderun’a gelerek Sahil Camiyi gezdi.

İskenderun’da işadamları ile bir araya gelen Numan Kurtulmuş’a Hatay Milletvekilleri Hacı Bayram Türkoğlu, Hüseyin Yayman,Sebahat Özgürsoy Çelik, il ve ilçe temsilcileri, beleidye başkan adayları ve partililer eşlik etti.

Bir cevap yazın