Bu gece fırtınaya dikkat!

Hatay’da etkisini arttıran ve birçok ilçede hayatı olumsuz etkileyen kuvvetli fırtınanın bu gece de devam edeceği öğrenildi. Ağaç ve elektrik direklerini deviren, bazı evlerin çatılarını ve çöp konteynerlerini uçuran, su depolarını bile yerinden söken fırtına dolayısıyla yetkililer, çatı uçması, ağaç devrilmesi, soba ve doğalgaz kaynaklı zehirlenmelere karşı vatandaşları dikkatli ve tedbirli olmaları yönünde uyardı.

Meteoroloji 6. Bölge Müdürlüğü’nden yapılan açıklamaya göre, bu gece etkili olacak olan fırtınanın özellikle İskenderun, Erzin, Dörtyol, Arsuz, Payas, Belen, Yayladağ ve Samandağ ilçelerinde etkili olacağı belirtildi.

Hatay’ın genelinin çok bulutlu ve sağanak yağışlı, yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı olacağı belirtilen Bölge Müdürlüğü’nün Kuvvetli Rüzgar Uyarısı şöyle, “Rüzgarın Hatay merkez ve batı ilçelerinde (İskenderun, Erzin, Dörtyol, Arsuz, Payas, Belen, Yayladağ ve Samandağ), Osmaniye genelinde doğu, güneydoğu ve yer yer kuzeydoğu yönlerden aralıklarla kuvvetli (40-60 km/saat) şeklinde esmesi beklenmektedir. Fırtınanın 08.02.2019 Cuma sabah saatlerinde etkisini kaybedeceği tahmin edilmektedir. Fırtınanın oluşturabileceği ulaşımda aksamalar, çatı uçması, ağaç devrilmesi, soba ve doğalgaz kaynaklı zehirlenmeler gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.”

Bir cevap yazın