Türk basketbolunun efsane ismi İskenderun Güney Akademi’de

Türkiye’ye takımlar düzeyinde ilk kupayı kazandıran, basketbolun efsane ismi Aydın Örs, Türkiye Basketbol Federasyonu(TBF) Eğitim Kurulu ekibi ile birlikte İskenderun Güney Akademi Vodanet’i antrenmanda ziyaret etti. Türk basketboluna damga vuran isimler arasında yer alan ve şuanda da TBF Eğitim Kurulu  Başkanlığı yapan Aydın Örs, E kategori Antrenör kursu için geldiği Hatay’da ilçenin köklü kulübünü ziyaret ederek, geleceğin basketbolcularıyla biraraya geldi.

Beraberinde Türk Altyapı Basketbolunun duayen ismi Menderes Gümüşdal ve Ülkerspor eski Başantrenörü Murat Özyer’in de izlediği antrenmanda,  Anadolu Efes ve Fenerbahçe’nin yanı sıra A Milli Takım’ın başında önemli başarılara imza atan, eski adıyla Efes Pilsen Spor Kulübü’yle Avrupa’nın o zamanki en büyük kupası olan Koraç Kupası’nı Türkiye’ye kazandıran Aydın Örs, Güney Akademi antrenörlerinden kulübün çalışmaları ve sporcular hakkında bilgi aldı.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren İskenderun Güney Akademi Vodanet Antrenörü Nebil Özdemir, “Bizleri ziyaret ederek kulübümüzü onurlandıran, çocuklarımıza bu heyecanı yaşatan başta Aydın Örs, Murat Özyer, Menderes Gümüşdal hocalarımıza ve bizleri kırmayarak hocalarımızın ziyaretlerine ortam hazırlayan İskenderun Basketbolunun eski emektarlarından Av. Serdar Kelahmet ağabeyimize sonsuz teşekkürlerimizi sunuyoruz. Kulübümüz ve bizler için tarihi bir an. Sizleri ağırlamaktan gurur ve onur duyduk” dedi.

İskenderun Güney Akademi Vodanet’li sporcu ve antrenörlerin sohbet etme şansı bulduğu Aydın Örs, Murat Özyer ve Menderes Gümüşdal, geleceğin basketbolcularıyla bol bol hatıra fotoğrafı çektirdi.

Bir cevap yazın