Yılmaz Şahutoğlu, İskenderun’a baharı Mart’tan önce getirdi!

Parti Meclisi’nde adaylığı açıklanan CHP İskenderun Belediye Başkan Adayı Yılmaz Şahutoğlu, İskenderun’da partililer tarafından büyük bir coşkuyla karşılandı. Yüzlerce kişinin davul zurna ve zılgıtlarla karşıladığı Şahutoğlu, Denizciler Otoban gişelerinden CHP İskenderun ilçe teşkilatına konvoy eşliğinde geçti. Burada ıslıklar, zılgıtlar ve alkışlarla karşılanan Başkan Adayı Yılmaz Şahutoğlu’a gösterilen sevgi seli, Mart gelmeden baharı müjdeledi.

İlçe binasında partililerle buluşan Yılmaz Şahutoğlu’na, CHP Hatay Milletvekili Suzan Şahin, CHP ve İyi Parti İskenderun ilçe başkanları, İskenderun belediye başkan aday adayları ve çok sayıda partili eşlik etti.

“İskenderun, iktidarla yanıldı”

İskenderun İlçe Başkanı Yusuf Mansuroğlu, İskenderun’un 5 yıldır sıkıntılı bir süreçten geçtiğini belirterek, “İskenderun Halkı, geçtiğimiz seçimde tercihini iktidardan yana kullandı ve yanıldığını düşünüyorum. Sizin yüzünüzdeki mutlu ifadeyi gördükten sonra gerçekten doğru bir iş yaptığımızı düşünüyorum. Partimizden İskenderun için aday adayı olan bütün vatandaşlarımız bu işi üstlenebilecek kişilerdir. Bütün aday adaylarımıza da teşekkür ederim” dedi.

“Yılmadan savaşacağız”

Bizzat davul çalarak karşılamaya ayrı bir renk katan CHP Hatay Milletvekili Suzan Şahin ise birlik ve beraberlik vurgusu yaparak, “Millet sevdalıları hoş geldiniz. Bugün aramızda bir belediye başkan adayımız var. Adı; Yılmaz.. Bir de Büyükşehir Belediye Başkan Adayımız var. Soyadı; Savaş. Yılmaz ve Savaş.. Yılmadan savaşacağız. Reis ittifakına karşı Millet ittifakı var. Millet ittifakını iktidara taşıyacağız. Biz inandık, siz de inandınız. İskenderun ve İskenderunlulara hizmet sevdası uğruna birçok aday adayımız oldu. CHP de adaya dayı olmak cesaret ve onurdur. Kendilerine cesaretlerinden dolayı teşekkür ediyorum, önlerinde saygıyla eğiliyorum. Yılmaz Şahutoğlu, bütün aday adaylarımız adına bir göre üstlendi. Ayırım yapmadan eşit, iki eliyle herkesi kucaklayacağına inanıyorum. Sizde inanının. İskenderun marka bir şehir olmayı ve marka bir başkanı hak ediyor” dedi.

“İskenderun’u huzurun kenti yapacağız”

Kısa bir özgeçmesinin okunmasının ardından ‘Halkın hizmetkarı, gönül sevdalısı’ olarak mikrofona davet edilen Yılmaz Şahutoğlu, yılmayan bir savaş ekibi ile İskenderun’a çok kaliteli hizmetler taşıyacağının sözünü vererek, “Medeniyetin, barışın, sevginin, kardeşliğin, hoşgörünün kenti güzel Hatay’ın İskenderun’daki aydınlık yüzleri hoş geldiniz. Sizdeki coşku ile birlikte yönetmeye talip olduğumuz İskenderun’un ne kadar önemli olduğunu ve burada yaşayanların bu kendi ne kadar sahiplendiğini görüyorum. İskenderun’u yönetmeye talip bir kardeşiniz, ağabeyniz, evladınız olarak 3 yıl önce yola çıktığımız bu onurlu yürüyüşte bizimle mücadele eden, cesaret örneği gösteren aday adaylarıma teşekkürlerimi sunuyorum. Bu görevi sayın Genel Başkanımızdan, MYK ve PM’den onlar adına, onların hayalleri, heyecanları  adına ve projelerini hayata geçirmek adına yetki aldım. Genel Başkanımızın İskenderun’a selamları var. Hepinizi canı gönülden selamlıyor. Sadece CHP adına değil, ortağımız, yol arkadaşlarımız İYİ Parti yöneticilerinin bütün kademeleriyle birlikte omuz omuza mücadele ederek, Millet İttifakı’nın zaferini kazanmak üzere hep beraber çalışacağız. Bu süreci birlikte omuz omuza götüreceğiz. Çok önemli bir şehirde yaşıyoruz. İskenderun jeostratejik anlamda çok mühim bir kenttir. İskenderun bir liman kentidir, doğa kentidir,  sanayi kentidir, ticaret kentidir. Ama en önemlisi sevginin, kardeşliğin, huzurun kentidir. Bizim de bu şehre yönelik en büyük proejmiz, hayalimiz burada yaşayan bütün sosyal katmanlarla, Alevisiyle, Sünnisiyle, Türkü, Kürdü, Lazıyla, Çerkeziyle bu şehirde yaşayan, alın teri döken bütün unsurları ötekileştirmeden, Hacı Bektaşi’nin deyimiyle 72 millete aynı nazarla bakarak, büyük üstat Yunuz Emre’nin deyimiyle yaratılanı yaratandan ötürü baş tacı ederek bu şehri huzurun kenti yapacağız. Huzurun, barışın, kardeşliğin, birlik beraberliğin olmadığı bir şehrin hiçbir anlamı yoktur. İskenderun sizlerle çok güzel ve sizlerle çok güzel olacak. İskenderun’un gelişimi, kalkınması, müreffeh bir şehir olması için katkı sağlayan, emek veren, alın teri döken, yöneticilik yapan belediye başkanımıza, her kim taş üstüne taş koymuşsa bu halk için hepsine çok teşekkür ediyorum. Bizler İskenderun’a yönelik projelerimizi ilerleyen süreçte sizlerle ve kamuoyuyla paylaşacağız. Bu güzel tabloyu bizlere yaşatan sizlere ilçe başkanımıza, sayın milletvekilimize, bizlere eşlik ettiğiniz için sizlere çok teşekkür ederim. Kavgaya, didişmeye, ötekileştirmeye, bir birimizi kıracak söz ve söylemde bulunmaya asla yeltenmeyeceğiz. Biz siyaseti hakkaniyetli, onurlu adaletli, vicdani liyakatli ve kucaklayıcı bir zihniyetle yapacağız” dedi.

Konuşması ‘Yılmaz Başkan’ sloganları ve alkışlarla sık sık kesilen CHP İskenderun Belediye Başkan Adayı Yılmaz Şahutoğlu, daha sonra partililerle birlikte davul zurna eşliğinde halay çekti.

Bir cevap yazın