Hatayspor, Galatasaray derbisine hazır

Türkiye Ziraat Kupası Çeyrek final maçında Galatasaray ile eşleşen Hatayspor’un teknik direktörü ve futbolcuları yeniden tarih yazmaya oldukça kararlı.  Hatayspor, 06 Şubat 2019 Çarşamba günü saat 20:30’da Türk Telekom Stadyumu’nda oynayacağı çeyrek final ilk maçında sadece Hatay’ı değil, tüm Türkiye’yi ekrana kilitleyecek.

Kupadaki rakibin Galatasaray olmasını değerlendiren bordo-beyazlı futbolcular, ‘Süper Lig lideri Başakşehir’i eleyebiliyorsak, Galatarasaray’ı da eleyebiliriz’ derken, Teknik Direktör İlhan Palut da Hatayspor’a yakışan mücadeleyi ve taktik anlayışını ortaya koyarak kupada yarı finale çıkmak istediklerini dile getirdi.

Türkiye Kupasını, şehre heyecan yaşatmak adına önemsediklerini belirten Hatayspor Camiası’nın Galatasaray ile ilgili değerlendirmeleri şöyle:

Hatayspor TFF Temsilcisi Hasan Bozkurter, “Önce kendi ligimizin lideri Gençlerbirliği’ni, sonra da Süper Lig’in lideri Başakşehir’i eledik. İnşallah bu kez Galatasaray’ı eleriz. Hatayspor’un başarısı bölge halkını mutlu ediyor. Hatayspor, toplumu sporla barıştıran bir görev ifa ediyor. Hatayspor olarak önce skor değil spor diyoruz. Yöremiz, Hatayspor’un başarılarıyla tanıtılıyor. Bize gelen yabancı takımlar, ‘Annem ve eşim göndermek istemiyordu. Bu bölge için tedirgin geldik ama sizleri ve bölgeyi gördükten sonra anlatılanlar ile burada yaşadıklarımız çok farklı.’ diyorlar. Bu da bizi mutlu ediyor. Mutfağımız ve tarihimiz zengin, inançların birlikte yaşadığı, barış, hoşgörü ve dostluğun egemen olduğu bir şehiriz. Hatayspor’u kentimizin bir gururu olarak görüyoruz. Bundan önce nasıl herkesi misafir ettiysek Galatasaray’ımızı da misafir etmekten onur ve gurur duyacağız. Türkiye’nin çok köklü bir takımı ile eşleştik. Başkanları Mustafa Cengiz de bizim değerli bir büyüğümüz. Kendisi Gaziantepli. Sonunda o da bölgesine gelecek. Galatasaray’a ve diğer takımlara başarılar diliyorum. Hatay, bir serhat kenti. Ülkemizi çok seviyoruz, ülke bizi çok seviyor. Herkesi Hatay’a davet ediyoruz.”

Teknik Direktör İlhan Palut, “Başakşehir maçından önce söylediğim gibi, Ziraat Türkiye Kupası’nı, şehrimize bir heyecan yaşatmak için önemsiyoruz. Hatay şehri yıllardır büyük bir takımı ağırlama noktasında çok istekli. Başakşehir’den sonra Galatasaray ile oynayacak olmamız bu noktada camiamız adına mutluluk verici. İşin futbol tarafına geldiğimizde ise iki maçta da Hatayspor’a yakışan mücadeleyi ve taktik anlayışı ortaya koymaya çalışacağız. İnşallah izleyenler için de keyifli maçlar olur.”

Kubilay Sönmez, “Kupa’da başından beri gidebileceğimiz yere kadar gitmek istiyorduk. Buraya kadar da başarılı sonuçlarla geldik. Son 16’da Süper Lig’in lideri Başakşehir’i iyi futbol oynayarak eledik. Başakşehir’i eleyebiliyorsak Galatasaray’ı da eleyebileceğimizi düşünüyorum.”

Caner Hüseyin Bağ, “Kupa’da kimse bizden böyle büyük bir başarı beklemiyordu. Ama biz takım olarak kendimize hep inandık. Son 16’da Süper Lig’in en iyi takımlarından birini eledik. Hatayspor Kulübü’nün tarihine geçerek çeyrek finale kaldık. Amacımız Galatasaray’ı da eleyip yarı finale kalmak ve adımızı altın harflerle kulüp tarihine yazdırmak.”

 Yusuf Abdioğlu, “Galatasaray’ın büyüklüğü ve kadro kalitesi tartışmaya açık değil. Ama şunu çok iyi biliyoruz ki sahada isimler değil inananlar kazanır. Bunu bir önceki Başakşehir eşleşmesinde herkese gösterdik. Başakşehir oynadığı futbolla herkesin takdirini kazanmış bir takım ve süper ligin lideri. Biz hem ligde hem kupada başarıya ulaşmak istiyoruz. Hayalci değiliz ama başarmak için de önce hayal etmek gerekir. Hatay halkı da bizim gibi Kupa’da büyük bir takım bekliyordu. İnşallah bu turda da onları onurlandırıp gururlandıracağız.

Bir cevap yazın