Hatay turizminin geleceği bu fuarla şekillenecek

Hatay İl Kültür ve Turizm Müdürü Hüsnü Işıkgör, İstanbul’da bugün kapılarını açan 23. Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Emıtt Fuarı’nda Hatay’ı tarihi ve kültür zenginlikleriyle tanıtmaya çalıştıklarını söyledi.

Sadece Türk turizm sektörünün değil, dünya turizm sektörünün de en büyük buluşma noktasından biri haline gelen EMİTT Fuarı’nın Hatay standında ziyaretçilerini ağırlayan Işıkgör, fuarın Hatay turizminin gelişmesine büyük katkı sunacağına inandığını söyledi.

Her geçen yıl artan katılımcı ve ziyaretçi sayısıyla sektörün bölgedeki büyümesine katkı sağlayan Emitt Fuarı’nın dünyanın en büyük 4 fuarı arasında yer aldığını söyleyen Işıkgör, “TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi’nde bugün açılışı gerçekleyen Emıtt Fuarı’na 10 salonda 85 katılımcı ülke ile 5000 firma yer aldı. Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı Emıtt, özelliği nedeniyle ilimizin turistik destinasyonu olmasını sağlamak amacıyla, profesyonel nitelikte hazırlanmış bir şekilde turistik değerlerini, konaklama, eğlence kültürel varlıklarının tüketiciye doğrudan profesyonel ve bilgili uzmanlar aracılığı ile anlatma ve gösterme fırsatı sunacaktır. Bu bağlamda fuarın ülkemiz tanıtımı ile birlikte ilimiz Hatay’ın turistik potansiyellerini ön plana çıkartarak turizmimizi çeşitlendirme ve pazarımızı geliştirerek bölgesel kalkınmaya katkı sağlayacağını düşünüyoruz. 31 Ocak-3 Şubat 2019 tarihleri arasında düzenlenecek olan 23. Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Emıtt Fuarında Hatay standımız D:342-6 nolu salonda yer alıyor. Ziyaretçilerimizi bekliyoruz” dedi.

Bir cevap yazın