Birbirimize ‘SARIL’mak için ‘ENGEL’ yok!

Hatay Büyükşehir Belediyesi hayata geçirdiği “Engelliler Sokağa” projesi kapsamında yürekleri engel tanımayan bedensel engelli özel vatandaşları tekerlekli sandalye ile buluşturdu.

83 akülü, 23 manuel ve 10 çocuk tekerlekli sandalye ile buluşturan ve engellilerin günlük hayatlarını kolaylaştırıp toplumsal yaşama katılmalarına vesile olan törene Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, HBB Kültür ve Sosyal işler Dairesi Başkanı Mehmet Bozkurt, CHP Defne İlçe Başkanı Ali Kemal Yeşiloğlu, Hatay Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ahmet Yetişen, Akdeniz Muhtarlar Federasyonu Başkanı Mahmut Gülcü, sivil toplum kuruluşları, dernekler, birçok engelli vatandaş ve aileleri katılım gösterdi.

Başkan Savaş’ın yoğun tezahürat ve sevgi seli ile karşılandığı tören, HBB Engel Tanımayanlar Halk Müziği Korosu’nun seslendirdiği birbirinden güzel türküler ile başladı. Engelli hemşehrileri ile yakından ilgilenen Başkan Savaş, katılımcılara karanfil dağıtarak, bol bol hatıra fotoğrafı çekildi.

115 araç dağıtıldı

HBB Engelli Birimi Sorumlusu Hüseyin Ataşer,  birimin Hatay Büyükşehir bünyesinde yaklaşık 3 yıl önce kurulduğunu belirterek, “Hatay’da şu an 93 bin engelli var. Hatay Büyükşehir Belediyesi olarak hepsine ulaşmaya çalışıyoruz. Bu konuda da oldukça başarı elde ettik. Engellilerin en büyük sorunu erişilebilirlik. Hatay Büyükşehir Belediyesi olarak erişilebilirlik konusunda önemli bir mesafe kat ettik. Başkanımız ihtiyaç sahibi engelli bireylerin çalışmaları konusunda oldukça yardımcı oldu. Engelliler Sokağa projesi kapsamında geçen yıl 150’ye yakın sandalye dağıttık. Bugün de 80 akülü, 25 manuel ve 10 adet çocuk sandalyesi dağıtımı yaptık. Hatay’ın 10 ilçesinde engelli vatandaşlarımızın aracı yolda kalmasın diye engelli araç şarj üniteleri yaptık. Engelli sporunda da oldukça başarı kazandık. Önümüzdeki günlerde başkanımız ile gerçekleştireceğimiz projelerimiz var. Sayın başkanımız Antakya Belediyesi’nden bugüne kendini hep engelli yerine koyarak empati kurdu. Hatay’daki engelli kardeşlerim adına başkanımıza teşekkür ediyorum” dedi.

Bir cevap yazın