Hatay, sporun birleştirici gücüne sarıldı

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş,  canlı yayın konuğu olduğu Radyospor’da Hatay’ın sportif başarıları ile Hatayspor’un Türkiye Kupası’nda Süper Lig Lideri Başakşehir’i elemesini değerlendirdi. Kazanılan bu başarının tesadüf olmadığını söyleyen Savaş, spordaki başarıların 7 yıldır savaşın gölgesinde yaşayan Hataylılara moral olduğunu söyledi.

Kentin spordaki başarısının 10 yıllık çalışmanın ürünü olduğunu ifade eden Lütfü Savaş, “Hatayspor  3 sene önce 3. Lig’e düşme tehlikesi ile karşı karşıyaydı. O zaman takımı biz devraldık. Takımın önce kümede kalmasını sağlayıp sonra doğru adımlar atarak Hatayspor’u 1. Lig’e taşıdık. Mütevazı kadrolarla bunu başardık. Bununla beraber Hatay Büyükşehir Belediyespor Kadın Basketbol Takımımız da 3 yılda 2 kez Cumhurbaşkanlığı Kupası’nı kazandı. Bu sene Euroleague’de mücadele ediyoruz. Satranç takımımız son 4 yılda 2 kez Süper Lig şampiyonu oldu. İşitme engelliler futbol takımımız ve sutopu takımımız en üst liglerde mücadele ediyor. Voleybol takımımız da 1. Lig’de şampiyonluk kovalıyor” dedi.

Kentin Suriye’deki savaştan ekonomik, sosyolojik ve psikolojik olarak olumsuz etkilendiğini ve bunu da bir nebze olsun sporla telafi etmeye çalıştıklarını ifade eden Lütfü Savaş, Hatayspor’un çeyrek finaldeki rakibinin kim olacağı sorusuna da “ Biz son iki maçta 1. Lig ve Süper Lig liderini yendik. Onun için bence diğer takımlar bizimle eşleşmek istemeyeceklerdir. Hangi rakip gelirse gelsin biz kendi oyunumuzu oynayacağız” dedi.

Bir cevap yazın