Suriyeli ailenin evlat hasreti sona erdi

Prematüre olarak dünyaya gelen 600 gram ağırlığındaki Suriyeli Yezan Bebek, Türk Kızılayı aracılığıyla getirildiği Türkiye’de yapılan tedaviyle hayata tutundu. Reyhanlı’da özel bir hastanenin tedavi masraflarını üstlendiği minik bebek, yaklaşık 6 ay boyunca kuvözde tedavi gördükten sonra, 2,5 kilogram ağırlığına ulaştı.  Sağlıklı bir şekilde Cilvegözü Sınır Kapısı’nda annesi Ragad Amram ve babası Hüseyin El Habun’a teslim edilen Yezan Bebeğin ailesiyle buluşma anında duygusal anlar yaşadı.

“Bir çok Yezan bebeğimiz var!”

Türk Kızılayı Suriye Saha Koordinatörü Kadir Akgündüz, prematüre olarak dünyaya gelen Yezan bebeğin durumunun kötü olduğunu ve annenin sağlık sorunları nedeniyle Türkiye’ye gelmesinin mümkün olmadığını öğrenince hemen harekete geçtiklerini belirterek, “Tedavi süreci başarıyla tamamlanan Yezan bebeği, bugün tekrar anne ve babasıyla kavuşturmuş olduk. Yezan bir tane değil bizim birçok Yezan’imiz var. Elimizden geldiğince insanların ızdırabını dindirmeye çalışıyoruz” dedi.

Türk Kızılayı Hatay Toplum Merkezi Yöneticisi Zeynep Meltem Torun ise yaklaşık 6 ay boyunca bebeğin annesiyle bağını koruyabilmesi için sürekli fotoğraf ve videolarını ulaştırdıklarını belirterek, “Sağlık Bakanlığı Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğümüzün, İl Göç İdaresi Müdürlüğü ve Valiliğimizin katkılarıyla yani tek bir kurum değil bizimle birlikte pek çok kurumun katkısıyla Yezan’ı bugün teslim ettik, çok mutluyuz. Bir yandan da üzüntülüyüz aslında bundan sonra da umuyoruz ki annesi bize fotoğraflarını yollayacak. Ailesinin ilk çocuğu, o yüzden bizim için de ailesi için de bir mucize gibi ve şu anda sağlık durumu iyi” dedi.

Aileden Türkiye’ye teşekkür

Anne Ragad Amram ise çocuğuna kavuştuğu için yaşadığı mutluluğu tarif etmekte zorlanırken, ilk başlarda bebeğine bir daha kavuşamayacağını sandığını belirterek, Türk Kızılayı’na teşekkür etti.

Bir cevap yazın