Tehlikedeki Avukatlar eylemde!

Hatay Barosu Başkanı Ekrem Dönmez, 24 Ocak Tehlikedeki Avukatlar Günü dolayısıyla İstanbul Barosu tarafından tertiplenen yürüyüşe katıldı.  İstiklal Caddesi’nde bir araya gelen avukatlar Uğur Mumcu ve Tahir Elçi posterleri taşırken, avukat olan CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu da cübbesini giyerek gruba destek verdi. 

Avrupa Demokrat Avukatlar Birliği (AED), Dünyada İnsan Hakları ve Demokrasi İçin Avrupalı Avukatlar Birliği (ELDH) ile Avrupa Barosu İnsan Hakları Enstitüsü (İDHAE), bu yılki 24 Ocak Tehlikedeki Avukatlar Günü’nü Türkiye’deki avukatlara ithaf etti.

İstanbul Barosu’nun çağrısına uyarak dayanışmak amacıyla aralarında Hatay Barosu Başkanı Avukat Ekrem Dönmez’ in de olduğu 10 ilin baro başkanları, farklı illerden gelen avukatların da katılımıyla Galatasaray’dan İstanbul Barosu binasına kadar sloganlarla ve alkışlarla yürüdü.

Yürüyüş oyununda Baro başkanları adına yapılan ortak basın bildirisini okuyan Hatay Baro Başkanı Av. Ekrem Dönmez, “Bize ihtiyaç olan her yerde ses olmaya, nefes olmaya devam edeceğiz” dedi.

Hatay Barosu Başkanı Ekrem Dönmez Türkiye’de avukatların çalışma standartlarının giderek bozulduğuna dikkat çeken Dönmez, “Avukatlar daha çok zor şartlarda  çalışıyorlar. Avukatsız bir yargı için  meslektaşlarımızın  çalışma koşulları zorlaştırılıyor. Türkiye insan hak ve hürriyetlerin güvence altına alındığı bir ülke mi olmak istiyor yoksa insan hak ve standartlarının giderek kötüleştiği ihlal edildiği bir ülke mi olmak istiyor önce buna karar vermelidir. Bizler Türkiye’nin tarihi boyunca vardık bundan sonra da var olmaya devam edeceğiz. Burada, duruşma salonlarında, her yerde yurttaşlarımızın bize ihtiyaç duyduğu her yerde biz yurttaşlarımızın nefesleri oluyoruz. Avukatın sesi kesilirse yurttaşlarımızın nefesi kesilir. Yurttaşlarımızın sesi ve nefesi olurken kimi zaman canlarından oldular. Gümüşhane Barosu Başkanı Ali Günday gibi, Diyarbakır Barosu Başkanı Tahir Elçi gibi. Bizler yurttaşlarımız için ses, nefes olmaya devam edeceğiz” dedi.

Bir cevap yazın