TR63 Bölgesi’nde DOĞAKA farkı

Hatay, Kahramanmaraş ve Osmaniye illerini kapsayan TR63 Bölgesinde uygulanacak olan DOĞAKA 2019 Yılı Mali Destek Programlarının ilanı ve tanıtımı amacıyla Hatay’da bilgilendirme toplantısı düzenlendi. Üç yeni mali destek programının tanıtıldığı toplantıda, 1 Şubat – 5 Nisan tarihleri arasında proje başvuru çağrısı yapıldı.

Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı Toplantı Salonu’nda Hatay Valisi Rahmi Doğan’ın başkanlığında gerçekleşen toplantıya İSTE Rektörü Prof Dr. Türkay Dereli, Vali Yardımcısı Nursal Çakıroğlu, İlçe Belediye Başkanları, DOĞAKA Genel Sekreteri Onur Yıldız, STK ve Oda temsilcileri ile iş ve meslek dünyasından çok sayıda girişimci katıldı.

Vergi tahsilatında Hatay 7. sırada

Vali Doğan, Bölgemizde yaşanan gelişmeler ve dünyanın içinden geçtiği ekonomik durgunluk gözönüne alındığında, ülke olarak tüm sıkıntıların üstesinden gelecek bir potansiyele sahip olduğumuzu ifade ederek, “Bunun en canlı örneği 161 Milyar dolar ihracat yapan bir ülke olmamızdır. Bir diğer örnek ise hemen yanı başımızda bir savaş sürmesine rağmen Türkiye vergi tahsilatında Hatay olarak 7. sırada yer almış olmamızdır. Ülke ekonomimiz açısından 2019 yılının daha iyi bir noktaya doğru seyredeceğini görebiliyoruz” dedi.

‘Hibe desteğinden yararlanın’

Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı’nın, Hatay, Kahramanmaraş ve Osmaniye illerinde teknik ve mali destek programlarının yürütülmesi, araştırma ve analiz çalışmaların yapılması, yatırım destek hizmetinin verilmesi gibi geniş bir alanda faaliyetlerini yürüttüğünü belirten Vali Doğan, “Bu faaliyetler kapsamında başta insan kaynaklarının geliştirilmesi olmak üzere kurumsal kapasitenin geliştirilmesi ve teknik bilgi düzeyinin artırılması amacıyla teknik destek programları yürütülmekte, ayrıca kamu kurumları ve özel sektörün çeşitli konulardaki yatırımlarına mali destek programları ile hibe desteği verilmektedir. Ajansımızın faaliyetlerine başladığı 2010 yılından bu yana ilan edilmiş mali destek programları kapsamında, Hatay’ı da kapsayan TR63 Bölgesinde; kamu kurum ve kuruluşları ile özel sektör ve sivil toplum kuruluşlarının çeşitli sektör ve konulardaki yatırımlarına destek verilmiştir” dedi.

DOĞAKA, 19 yıldır var

DOĞAKA Genel Sekreteri Onur Yıldız ise, DOĞAKA’nın kamu kesimi, özel sektör ve sivil toplum kuruluşları arasındaki işbirliğini geliştirmek; bölgenin sinerjisini bölgenin paydaşları ile beraber hareket edebilme kabiliyetini arttırabilmek, ulusal kalkınma planı ışığında, bölge planı rehberliğinde bölgenin rekabet gücünü arttırabilmek, kalkınmanın sürdürebilirliğini sağlamak amacıyla 2010 yılından beri faaliyetlerini sürdürmekte olduğunu belirtti.

3 yeni mali destek programı için proje çağrısı

Üç yeni proje için proje başvurularının 1 Şubat 2019’da başlayacağını ifade eden Yıldız, ‘’Bugün ilan etmekte olduğumuz üç yeni mali destek programı ile birlikte Ajansımız 2019 mali destek programlarına 27 Milyon TL destekleme sağlamayı planlamaktayız. Bu 3 adet mali destek programlarımızın ilki İmalat Sanayisine Yönelik Mesleki Eğitimin Geliştirilmesi Mali Destek Programı, ikincisi Bölge İçi Gelişmişlik Farklarının Azaltılması Mali Destek Programı ve bir diğeri ise Seracılığın Geliştirilmesi Mali Destek Programı’dır.  Destek programları 22 Ocak 2019 tarihinde ilan edilmiş olup proje başvuruları 1 Şubat 2019 itibarıyla elektronik ortamda alınmaya başlanılacaktır.  Başvurular 5 Nisan 2019 tarihine kadar devam edecektir. Daha sonra yapılacak değerlendirme çalışmaları ile birlikte başarılı projelerin 2019 yılı Temmuz ayı içerisinde açıklanması planlanmaktadır” dedi.

Bir cevap yazın