CHP, Yayladağı’nda ayaklandı!

CHP Hatay İl Başkanı Halil İbrahim Özgün, Hatay Adliyesi’ne giderek Yayladağı’nda listelerin askıdan indirilmesine rağmen Suriyelileri seçmen kaydetmeye çalıştıkları gece yaşanan olaylar ve kanunsuzluklarla ilgili Yayladağı Kaymakamı hakkında suç duyurusunda bulundu.

İl Başkanı Özgün’e CHP Hatay Milletvekili Suzan Şahin, CHP Hatay Kadın ve gençlik kolları başkanları, belediye başkan aday adayları, partililer ve ilçe örgütü ile saldırıya uğradıkları ifade edilen Yayladağı İlçe Başkanı Nevzat Gonca ve geçmiş dönem ilçe başkanı Murat Kalabaz eşlik etti.


Yayladağı Kaymakamı Ömer Faruk Yüce’nin 17 Ocak 2019 günü gece vakti Yayladağı’nda Suriyeli seçmenlerin kayıtlarının yapılmasına itiraz ettikleri sırada, görüntü almak isteyen CHP Yayladağı İlçe Başkanı Nevzat Gonca ve ilçe seçim kurulu temsilcisi, geçmiş dönem Yayladağı İlçe Başkanı Murat Kalabaz’ı darp ederek, hakaret ettiğini öne süren Başkan Özgün, devletin kaymakamının görevini kötüye kullandığını ifade etti.

Seçimlere üç aydan az bir süre kala, usulsüz şekilde seçmen kaydı yapılmasının önüne geçtiklerini ve CHP olarak her zaman, her yerde ve her şartta hukuku ve adaleti savunduklarını söyleyen Başkan Özgün, “17 Ocak 2019 günü gece saat: 21.00 sularında Yayladağı İlçe Seçim Kurulu’nda Suriyelilerin YSK genelgesine aykırı olarak, saat: 17.00’den  sonra seçmen olarak kayıtların yapıldığını tespit eden CHP Yayladağı İlçe Başkanımız Nevzat Gonca ve geçmiş dönem Yayladağı İlçe Başkanımız Murat Kalabaz, Yayladağı Hükümet Konağı’na giderek bu usulsüz seçmen kayıtlarını önlemeye çalışmışlardır. Bu süreçte de usulsüz seçmen kaydı yapıldığını, Suriyelilerin seçmen olarak saatin 17.00’yi geçmiş olmasına rağmen kayıtların sürdüğünü tespit etmişler ve bunu engellemeye çalışmışlar. Bu sırada Yayladağı Kaymakamı merdivenlerden inerek görüntü almakta olan ve halihazırda ilçe seçim kurulu yetkilimiz olan Murat Kalabaz’ın eline vurarak darp eylemi gerçekleştirmiş, telefonu elinden düşürmüş ve ardından ‘Vatan hainleri’ diyerek hem mevcut ilçe başkanımıza, hem de seçim kurulu yetkilimize hakaret etmiştir. Bunu yapmasının yanısıra polislere ‘Bunları dışarı atın’ diyerek seçim kurulunda görevli olan yetkililerimizi yaka paça dışarı attırarak aynı zamanda görevini kötüye kullanmıştır. Bu sırada kaymakam bey, nüfus müdürlüğü görevlilerine halen seçmen kaydı yapılması şeklinde talimat verdiğini itiraf etmiş ve görevini kötüye kullanmıştır. CHP ailesi bütün kurum ve fertleri ile CHP Yayladağı İlçe Başkanı’nın ve Yayladağı İlçe Seçim Kurulu yetkilisinin arkasındadır. Yayladağı Kaymakamı’nın yaptığı bu usulsüzlük ve hakaret eylemi ile yaralama eylemi cezasız kalmamalı diyerek Hatay Adliyesi’ne geldik ve suç duyurusunda bulunduk. Her zaman her yerde her şartta hukuku adaleti savunduk. Adaletin tecellisi sağlanana kadar her türlü bedeli ödemeye hazırız” dedi.

Bir cevap yazın