Huzur için, kardeşlik için, gelecek için Hatay’a sımsıkı ‘SARIL’!

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, katıldığı televizyon programında ‘Sarıl’ sloganıyla başlattığı seçim kampanyasının ayrıntılarını paylaştı. Huzurun olmadığı yerde, hizmetin anlamını yitireceğinin altını çizen Başkan Savaş, “Ülkene, geleceğine, Hatay’a, çocuğuna, huzura, Hatay’ın geleceğine, Hatay’ın hakkına SARIL” diyerek, yeni dönemde Hataylılara öncelikli vaadinin huzur ve huzurun tesisi olduğunu dile getirdi. Almanya’dan kardeş şehirleri Aalen ve Kiel belediyelerinin işbirliğiyle Suriyeli çocuklar için Reyhanlı’da okul yaptırdığını, bir okulu da Altınözü’nde yapacaklarını söyleyen Başkan Savaş, Suriyeli ve Türk ayrımı yapmadan, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı olarak herkese eşit hizmet verdiğini ifade ederken, önemli bir ayrıntıya dikkat çekti.

“10 yıldır birbirimize sarılıyoruz”

‘Sarıl’ sloganıyla başlatılan seçim çalışmalarının anlamını anlatan Başkan Savaş, “İnsan tanımadığının düşmanı olur. Tanıştıktan sonra çoğunlukla o düşmanlık biter. Benim geçmişimde empati, sempati ve sarılma vardı. Ben Ak Parti’nin belediye başkanıyken de sosyal demokrat hemşehrilerime de eşit hizmet ulaştırdım. Bu nedenle ben Ak Parti’den CHP’ye geçtiğimde kimse yadırgamadı. Ben 10 yıldır Lütfü Savaş gibi hizmet ediyorum. Yani adam gibi hizmet ediyorum. Bizim iki kardeş şehrimiz var biri Aalen diğeri Kiel. Aalen Belediyesi ile birlikte Reyhanlı’da Suriyeli çocuklarımız silah tutmasın kalem tutsun diye okul yaptık. 24 derslikli bir okulun arka bahçesine de spor sahası yaptık. Eğer ben ırkçı olsaydım bu okulu yaptırmazdım, yapmazdım. Yakın zamanda kütüphane de yapacağız. Altınözü’nde de Kiel kardeş şehrimizle birlikte bir okul yaptık. Biz bu okulları yaparken Suriyeli ve Türk ayrımı yapmadık. Biz nasıl halkımıza hizmet ettiysek Suriyelilere de hizmet ettik. Bu hizmetler için herhangi bir ek ödenek talep etmedik. Sarıl fikrimiz buradan çıktı. Biz 10 yıldır birbirimize sarılıyoruz” dedi.

“Adil bir seçim istiyoruz”

Önceki yerel seçimlerde her görüşten insanın oyunu aldığını ve her kesimden kişinin sandıklara sahip çıktığını vurgulayan Başkan Savaş, “Hatay gökkuşağı gibi renkli ve nazik bir şehir. Biz hep şehrimizi mükemmelleştirme kısmındayız. Hatay’da Allaha şükür şimdiye kadar olay çıkmadı. Çünkü Hatay gerçekten de naif bir şehir. Burası hoşgörünün yanı sıra sevgi şehri. Biz herkesi olduğu gibi kabul ediyoruz. Herkes Türk Bayrağı’na sarılı, yönü Ankara’ya dönük olsun ve vatandaşlık görevini yerine getirsin bizim için yeterli olan odur. Bunları yaptıktan sonra biz herkese saygı ile hizmet ederiz. Bizler farklı etnik köken demeden herkes herkesin bayramını kutlar. Adalet ve eşitlik konusunda sıkıntınız yoksa hiçbir zaman mağlup olmazsınız. Ben 10 yıldır belediye başkanlığı yapıyorum. Bugüne kadar tüm renklerimizle birlikte başardık” derken, seçim adil şekilde gerçekleştirilirse kazanacaklarını ifade etti.

Başkan Savaş seçim sürecinden beklentileri ile ilgili de, “Biz devletimizden ve Yüksek Seçim Kurulu’ndan adil bir seçim bekliyoruz. Bu seçim huzur ortamında geçsin. Hatay’a hak ettiği hizmetleri yapabileceksek Allah bize bu seçimi nasip etsin” ifadelerini kullandı.

“Hassa’ye entegre tesis”

Gelecek dönem projelerine de kısaca değinen Başkan Savaş, “Benim en büyük projem kentteki sevgi ortamının devam etmesidir. EXPO organizasyonunu kentimizde 2021 yılında kentimizde gerçekleştireceğiz. Geçtiğimiz yıl UNESCO tarafından Gastronomi Şehri seçildik yemeklerimizi tüm dünyaya tanıtmak için çalışma gerçekleştiriyoruz. Eski bir Antakya evimizi Gastronomi Evi olarak restore ediyoruz. Hatay’ın bir ticaret ve turizm kenti olması için çaba harcıyoruz. Lojistik sektörünü ayağa kaldırmak için yeni arayışlarımız var. Beyrut, Kıbrıs ve Mersin’e deniz otobüsü seferleriyle ticareti canlandırmayı hedefliyoruz. Amanos’ların eteğinde Hassa’da büyük bir entegre tesisi olarak sanayi alanı kurmak istiyoruz. Hatay’ın ulaşım master planını da tamamladık. Eski kullanışsız toplu taşıma araçlarıyla yeni otobüslerle değiştiriyoruz. Engellilerin ve yaşlıların da kullanımına uygun araçlarımızı vatandaşlarımızın hizmetine sunuyoruz. Adaletin, eşitliğin ve huzura katkının devamından yanayız, kavgadan yana değiliz. Hatay’ı gelişmiş şehirlerarasında görmek için ne gerekiyorsa onu yaptık yapmaya da devam edeceğiz” dedi.

Bir cevap yazın