Lütfü Savaş, doğru söylüyor

Seçmen listelerinin askıya çıkmasının ardından Türkiye genelinde ortaya çıkan ‘hayali seçmen iddialarına bir yenisi de Hatay’da eklendi. Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, Hatay’a bağlı Kumlu ilçesinde tek bir haneye yazılmış 388 seçmen tespit ettiklerini belirterek, “Taşıma seçmenle değirmen dönmez!” dedi.

‘Hatay böyle ucuz oyunlara gelmez’ diyerek Hataylılara olan güvenini ifade eden Başkan Savaş, Hatay’ın kaderini sadece Hatay Halkının belirleyebileceğine vurgu yaptı.

Yerel seçimlerde, ilgili tüm kurumlardan adaletin ve eşitliğin sağlanması yönünde adım atmasını beklediklerine değinen Başkan Savaş, “Kumlu ilçemizde tek bir haneye yazılmış 388 seçmen tespit edildi. Ayrıntılı inceleme ve soruşturma sonucu bahsi geçen bu seçmenlerin Türkiye’nin çeşitli yerlerinde ikamet eden kişilerden olduğu belirlendi. Hatay’ın kaderini Suriyeli seçmen ile birlikte Hatay’ın gerçeklerinden uzak, Hatay’a bir kez dahi gelmemiş, adayları tanımayan bu kişiler mi belirleyecek? Hatay Halkının iradesini hiçe sayacak bu girişimlere itiraz edeceğiz. Hatay’ın kaderini Hatay Halkı belirleyecek” açıklamasını yaptı.

Bir cevap yazın