Bentler çöktü.. Sonuç ortada

Antakya’ya bağlı Aşağıoba Mahallesi sakinlerinin göle dönen Amik Ovası’ndaki yağmur sularının mahalleye geçişini engellemek için kurdukları bentlerin yıkılması sonucu bazı ev ve ahırlar sular altında kaldı.

Kentte etkili olan ve dün gece de etkisini artıran sağanak yüzünden bentlerin yıkılmasıyla, vatandaşların bazıları hayvanlarını kendi imkânlarıyla ahırlardan tahliye etti.  Hatay Büyükşehir Belediyesine bağlı ekipler de bölgede yeniden bent kurarak sel sularının mahalleye girişini engellemeye çalıştı.

Mahalle sakinleri, günlerdir etkili olan sağanak nedeniyle çok mağdur olduklarını belirterek, yetkililere yardım çağrısında bulundu.  Geçimini hayvancılıkla sürdüren ve yaklaşık 600 hanesi bulunan mahalle sakinlerinden Aysel Erdemir 60 yaşında olduğunu ve bu yaşına kadar hayatında böyle bir felaket görmediğini anlattı.

Hayvanlarını taşıyamayan vatandaşlar da, yardım talebinde bulunarak, “Kendi imkanlarımızla bir şeyler yapmaya çalışıyoruz ama bir yere kadar. Köyümüzün büyük bir çoğunluğu hayvancılıkla uğraşmaktadır. Bu hayvanlarla nereye gideriz? Sıkıntı… Kendi imkanlarımızla hayvanlarımızı taşıdık ancak taşıyamayanlar var, onların da maalesef kendi kaderlerini beklemekten başka ellerinden bir şey gelmiyor” diyerek, mağduriyetlerini dile getirdi.

Bir cevap yazın