Amik Gölü, Hatay Havalimanı’nı kuşattı

Sağanak yağışlar ve Tahtaköprü Baraj kapaklarının açılmasıyla sular altında kalan Amik Ovası’nda artan su seviyesi, Hatay Havaalanı yolunu kapanma noktasına getirdi. Gidiş yönü trafiğe kapanan havaalanı yolunun diğer yönünün de trafiğe kapanmaması için ekipler sağanak yağış altında çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

Amik Gölü tarafından kuşatılan havalimanında trafik akışının tek şeritten sağlanması nedeniyle, çalışma yapan araçların yanı sıra havaalanına giriş çıkış yapan araç sürücüleri oldukça zor anlar yaşadı. Havaalanı yolu boyunca suyun önüne topraktan set kuran ekipler, hava alanı çevresinde belirli noktalarda çelik saç ile yükseltme çalışması gerçekleştirdi.

Havalimanı çevre duvar yüksekliğinin 3,5 ile 4 metre civarinda olduğunu söyleyen Hatay TAKODER Başkanı Abdullah Öğünç, belediye ekiplerinin havalimanı yolunu Amik Gölü’nden korumak için insan üstü bir mücadele òrneği sergilediğini belirtirken, “Doğaya nasıl davranırsan doğa da sana öyle davranır.. Seversen sever, üzersen üzer. Kızdırırsan küser, ihaneti ise asla affetmez” mesajını verdi.

Bir cevap yazın