Yargının zirvesi Hatay’da

Yargıtay’ın 150’inci Yıldönümünde, Yargıtay Başkanlar Kurulu Toplantısını yapmak üzere Hatay’a gelen heyet, Yargıtay Başkanı İsmail Rüştü Cirit başkanlığında Hatay Valisi Rahmi Doğan’ı makamında ziyaret etti. Yargıtay Başsavcısı Mehmet Akarca, Cumhurbaşkanlığı Hukuk Başdanışmanı Ahmet Karayiğit ve HSYK eski Üyesi Mehmet Durgun’la birlikte yapılan ziyarette hem Hatay, hem de yargı konuşuldu.

Yargıtay Başkanı Cirit ise Vali Doğan’a yeni görevinin hayırlı olması temennisinde bulunarak, tarih ve kültür şehri olan Hatay’da Başkanlar Kurulu Toplantısını yapmak istediklerini ifade ederek kendisine görevinde başarılar diledi.

Konukları ile bir süre sohbet eden Vali Doğan, valilik binasında bulunan Hatay Devleti Müzesini konuklarına gezdirerek Hatay tarihi hakkında bilgiler verdi.

Yargıtay Başkanlar Kurulu’nun Hatay’da toplanması, önemli bir gündem oluştururken, Hataylı olan Cumhurbaşkanlığı Hukuk Başdanışmanı Ahmet Karayiğit ve Yargıtay Üyesi Mehmet Durgun da Hatay’ın yargının zirvesindeki gururları olarak dikkat çekti.

Yargıtay 20’inci Ceza Kurulu Başkanlığı görevine ikinci kez seçilen Yargıtay Başkanlar Kurulu Üyesi Hataylı hemşerimiz İlmettin Köklü de heyette yer alıyor. Ziyarete Hatay Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Ataman da eşlik etti.

Bir cevap yazın