Samandağ, talihsiz kızını son yolculuğuna uğurluyor

Ukrayna’nın Harkov kentinde arkadaşı Zeynep Hüsünbeyi ile birlikte öldürülen üniversite öğrencisi Buket Yıldız’ın cenazesi, Hatay’ın Samandağ ilçesindeki baba evine getirildi.

Ukrayna’da tıp öğrencisi iki Türk kızı Buket Yıldız (20) ve Zeynep Hüsünbeyi (22)’nin cenazeleri dün Türk Hava Yollarının Kharkiv uçağıyla İstanbul’a, oradan da Hüsünbeyi’nin cenazesi akşam saatlerinde İzmir Adnan Menderes Havalimanına, Buket Yıldız’ın cenazesi de gece saatlerinde Hatay’a gönderildi. Buket Yıldız’ın cenazesinin bugün saat 11.00’de Samandağ İlçe merkezinde yapılacak törenle son yolculuğuna uğurlanacağı öğrenildi.

“Kadına şiddetin büyük acılara dönüşmemesi için çalışacağız”

Cenazeyi Hatay’a getiren Buket’in acılı babası Levent Yıldız, kızlarının hayallerini gerçekleştiremediklerini ve acılarının bitmediğini söyledi. Kadına şiddetin önüne geçmek için ne gerekiyorsa yapacağını söyleyen acılı baba, “Hayallerini gerçekleştiremedik. Acılarımız bitmiyor. Ama acılarımızı unutup, bu kadın şiddetine karşı ne varsa, ne yoğunluk varsa ön plana çıkaracağız. İnşallah bunların daha büyük acılara dönüşmemesini sağlayacağız” dedi.

Bir cevap yazın