Öğrencilerin ‘Arsuz’a Hastane istiyoruz’ haykırışı TBMM’de yankılandı!

Arsuz’da, okul arkadaşları Eren Tultak ve Kamil Ekenel’i yeni yıl sabahı toprağa veren bir grup lise öğrencisinin halkla kenetlenerek meydanlara taşan ‘Arsuz’a hastane istiyoruz’ haykırışları TBMM’de CHP Hatay Milletvekili Serkan Topal’ın sesiyle karşılık buldu.

 Öğrencilerin hastane talebiyle başlattığı imza kampanyasına destek veren Milletvekili Topal, meclis kürsüsünde yaptığı konuşmada hükümete, ‘Arsuz’a hastane yapmak için daha ne kadar insanımızın ölmesi gerekiyor?” diye sorarak, Ak Partili Hatay milletvekillerinden açıklama istedi.

Hastanenin öğrencilerin yanısıra bütün Arsuz Halkının talebi olduğunu söyleyen Milletvekili Serkan Topal, “Hatay ilimizin turizm kenti olan Arsuz’un hala bir hastanesi yok. Birçok defa dile getirmemize rağmen iktidar Arsuz halkının bu haklı talebini yerine getirmiyor. Kısa bir süre önce trafik kazasında 15 -16 yaşlarındaki Eren Tultak ve Kamil Ekenel adlı kardeşlerimiz kan kaybından hayata veda ettiler. Allah’tan rahmet diliyorum. Şimdi arkadaşlarını kan kaybından yitiren lise öğrencilerimiz ‘Arsuz’a hastane istiyoruz’ diyerek anlamlı bir imza kampanyası yürütüyor. Biz onlara destek oluyoruz. Buradan hükümete soruyorum; Arsuz’a hastane yapmak için daha ne kadar insanımızın ölmesi gerekiyor? Tüm Arsuz halkının talebi olan hastane neden yapılmıyor? Arsuz’da hastane olmayışından kaynaklı kaç vatandaşımızın yaşamını yitirdiğini biliyor musunuz? Hatay Ak Parti Sayın Milletvekilleri, sayın meclis başkanı ve meclis başkan vekili Arsuzlular sizden açıklama bekliyor” şeklinde konuştu.

Bir cevap yazın