Hep bir arada, sevgi dolu nice bayramlar

Ermeni cemaati tarafından her yıl 6 Ocakta kutlanan İsa Mesih’in Doğuşu (Noel) ve Vaftiz Bayramı, İskenderun Karasun Manuk Ermeni Kilisesi’nde düzenlenen çifte ayinle büyük bir coşku içerisinde kutlandı.

Ermeni vatandaşların yanısıra farklı din ve mezhepten insanları bir araya getiren Noel Ayini Hatay Ermeni Kiliseleri Din Görevlisi Avedis Tabaşyan’ın dualarla kiliseye gelen cemaati kutsamasıyla başladı. Kilise korosunun seslendirdiği birbirinden güzel ilahilerle Noeli kutlayan cemaat mum yakıp, dualar ederek ellerini göğe yükseltti.

Noel ve Vaftiz Bayramı’nda kısa bir vaaz veren Hatay Ermeni Kiliseleri Din Görevlisi Avedis Tabaşyan, “Öncelikle yeni yıl kentimize, bölgemize ve ülkemize barış ve huzur getirsin. Bugün burada İsa Mesh’in Doğuş ve Vaftiz Bayramı’nı kutlamak için toplandık. İsa Mesih’in doğumu ile dünyamıza sevgi geldi. O bize ışık oldu. Sevginin her tür kötülüğün üstesinden geleceğini bizlere öğretti. Bu sebeple yeni yılda yüreğinizden sevgi hiç eksik olmasın” dedi. Verilen vaazın ardından bayram coşkusunu yaşayan cemaate kutsal ekmek ve şarap dağıtıldı.

Temsili vaftiz haçı suya batırıldı

Ayin sonunda İsa Mesih’in vaftiz edilişi, temsili şekilde haçın suya batırılıp çıkartılması ile gerçekleştirildi. Cemaat üyeleri, Hatay Ermeni Kiliseleri Din Görevlisi Avedis Tabaşyan’ın Oğlu Minas Tabaş’ın tuttuğu suya batırılan haçı tek tek öperek, ilahiler eşliğinde kilise salonunda düzenlenen kokteyle geçti.

Noel ve Vaftiz Bayramı’nı pasta keserek kutlayan cemaat üyeleri, daha sonra bayramlaşarak, Noel coşkusunu bir kez daha yaşadı. Salonda gerçekleştirilen kutlama töreninde kutsanan ekmek, tuz ve su daha sonra cemaate dağıtıldı.

Noel Baba’dan çocuklara hediye

Her yıl olduğu gibi bu yıl da minikleri unutmayan Noel Baba ayin sonrasında kilise içerisinde çocuklara hediyelerini dağıttı.

Hediyesini verdiği her çocuğa ‘Bu yıl akıllı oldun mu?’ diye soran Noel Baba’ya cevap veren minikler, sevinç içerisinde hediyelerini Noel Baba’nın elinden aldı. Kilisenin minik evlatlarına özel bir hediye de hazırlayan Hatay Ermeni Kiliseleri Din Görevlisi Avedis Tabaşyan, çocuklar için hazırlamış olduğu kutsal kitaptan alınan hikayeleri taşıyan öykü kitabını miniklere kendi elleri ile teslim etti.

Noel ve Vaftiz coşkusu miniklerin ve cemaat üyelerinin Hatay Ermeni Kiliseleri Din Görevlisi Avedis Tabaşyan ile hatıra fotoğrafı çektirmesi ile son buldu.

Bir cevap yazın